Skip to main content

De Reiziger nummer 1 van 2023 is verschenen

202301coverVerenigingsblad De Reiziger nummer 1 van 2023 (februari) is verschenen en valt binnenkort zowel digitaal als op papier op de deurmat. Met in dit speciale themanummer rond internationale reizen onder meer de volgende artikelen:

Met de Nightjet naar Wenen
Het kan weer, met de directe nachttrein van Amsterdam naar Innsbruck of Wenen. Zorgeloos met de kinderen instappen en de volgende morgen de stad in. Dat is althans het idee…

Woerden - Valencia per trein
In juni 2022 reisde Arjan Polderman per trein van Woerden naar Valencia en terug. Conclusie: je moet er zitvlees voor hebben – en sterke zenuwen.

Reizen voor 9 euro in Duitsland
Duitsland deed de afgelopen zomer een dappere poging het OV aantrekkelijk te maken voor automobilisten door een spotgoedkoop abonnement aan te bieden. Een goed voorbeeld?

OV versus auto: een ongelijke strijd
Openbaar vervoer of auto? Martin Kroon denkt daar al jaren over na. Vroeger als projectleider op het milieuministerie, nu als gepensioneerde. Een interview.

De strijd voor toegankelijk OV
De kleurrijke Corrie Scheffer-van Schalk (83) verplaatst zich in een rolstoel. In de regio Den Haag- Rotterdam behartigde ze namens Rover jarenlang de belangen van OV-reizigers.

En nog meer...
Wachten op de trein in Chigaco, het OV in Peru, op reis van Budapest naar Sarajevo, wandelen in Kortrijk en nog meer.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.

Vereniging