Skip to main content

Veel klachten over volle treinen rond Zwolle

Het Meldpunt volle treinen van Rover registreerde 873 klachten over overvolle treinen in januari. Opvallend veel meldingen zijn afkomstig van reizigers rondom station Zwolle.

Kwamen er in december nog 726 meldingen binnen bij Rover, in januari is het duidelijk gedaan met de vakanties. Met 873 klachten scoorden januari 2019 ongeveer gelijk aan januari vorig jaar (destijds 848 meldingen). Bijna de helft van alle meldingen werd gedaan in de ochtendspits, wat nog maar eens aantoont hoeveel reizigers zich op hetzelfde tijdstip van de dag moeten verplaatsen. Van alle meldingen gaf 14% aan helemaal niet met de volle trein mee te kunnen.

Klachten zijn er onder meer over vertragingen, aangepaste dienstregelingen, chronisch te korte treinen en uitval van treinen op de geplaagde Maaslijn en de HSL. Opvallend is dat de meeste klachten deze maand gedaan zijn door reizigers die in een Intercity van of naar Zwolle reisden.

De top 10 van meest genoemde volle trajecten zag er in januari als volgt uit:

  1. Intercity Zwolle – Leeuwarden (vertrek Rotterdam CS, treinserie 600)
  2. Intercity Amersfoort – Zwolle
  3. Intercity Zwolle - Leeuwarden (vertrek Den Haag, treinserie 1800)
  4. Intercity Alkmaar – Zaandam
  5. Intercity Zwolle – Groningen
  6. Intercity Zwolle – Almere Centrum
  7. Intercity Haarlem – Amsterdam
  8. Intercity Hoorn – Amsterdam
  9. Sprinter Haarlem – Amsterdam
  10. Intercity Amersfoort – Utrecht

Rover kaart de overvolle trajecten aan bij de vervoersbedrijven. U kunt ons daarbij helpen door overvolle treinen bij ons te blijven melden. Dit kan via onze website www.volletreinen.nl of de app Meldpunt Volle Treinen voor Android of iPhone.

Drukte in het OV, West-Overijssel