Volle treinen meldingen uit heel Nederland

Zoals ieder jaar staat de herfst garant voor veel meldingen van overvolle treinen. De meldingen lijken uit het hele land te komen. Rover roept reizigers op om overvolle treinen te blijven melden via het vernieuwde www.volletreinen.nl.  

In september ontving Rover bijna 1000 meldingen over overvolle treinen. Meldingen zijn onder meer afkomstig uit Noord-Holland, Flevoland, Gelderland en Overijssel. Nieuw in de top 10 van meest genoemde drukke trajecten is de stoptrein van Breng tussen Arnhem en Doetinchem. Het grootste deel van de reizigers gaf aan lang te moeten staan tijdens hun reis, 12,5% gaf aan helemaal niet met de trein mee te kunnen.

Rover roept reizigers op om volle treinen te blijven melden via de website www.volletreinen.nl. Deze website is recent vernieuwd en ook vanaf de smartphone bereikbaar. De app Meldpunt Volle Treinen is sinds 1 oktober niet meer in gebruik.

De top 10 van bij Rover meest gemelde drukke trajecten in september:

 1. Sprinter Haarlem – Amsterdam
 2. Intercity Alkmaar – Zaandam
 3. Intercity Lelystad – Almere Centrum (- Den Haag)
 4. Intercity Zutphen – Arnhem
 5. Stoptrein Doetinchem – Arnhem
 6. Intercity Leeuwarden – Zwolle (- Utrecht – Rotterdam)
 7. Intercity Leeuwarden – Zwolle (- Lelystad – Schiphol)
 8. Intercity Hoorn – Amsterdam
 9. Sprinter Groningen - Zwolle
 10. Intercity Lelystad – Almere – Schiphol

Volle bussen

Niet alleen de treinen zijn druk in september, ook het meldpunt volle bussen van Rover kreeg enkele tientallen meldingen te verwerken. Meldingen komen onder meer uit Zwolle, Tilburg. Heerlen en Rotterdam. Vaak houden de volle bussen verband met een onderwijsinstelling die door de bus wordt aangedaan. Reizigers kunnen overvolle bussen melden via www.vollebussen.nl.

Drukte in het OV

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

 • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
 • 033-4220450
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons