Ook tijdens herfstvakantie volle treinen

Ook in oktober kregen veel treinreizigers te maken met herfstdrukte. Tijdens de herfstvakantie klaagden veel mensen over kortere treinen terwijl de drukte niet was afgenomen. 

“Normaal gesproken rijdt deze trein met 5 treinstellen. Waarschijnlijk is de materieelinzet beperkt vanwege de herfstvakantie in regio midden, wat voor minder reizigers zorgt in omgekeerde richting. Helaas gaat dat voor richting Arnhem niet op”, meldt een reiziger in de Arriva-stoptrein van Doetinchem naar Arnhem. In omgekeerde richting echter komen ook klachten binnen: “Arriva rijdt tijdens schoolvakanties, ook in de spits, altijd met één treinstel ipv drie, met als gevolg trein bomvol!”, stelt een reiziger van Arnhem naar Doetinchem. “Vakantie in regio Achterhoek, maar niet meer in Arnhem. In deze week veel te korte treinen bij Arriva gezien, in de spits vaak maar één treinstel”, meldt een andere reiziger op hetzelfde traject. Ook NS-reizigers klaagden op verschillende trajecten over korte treinen en drukte.

Middagspits

Het grootste deel van de meldingen is afkomstig uit de ochtendspits. De middagspits is ook een bomvol tijdstip op de dag, maar reizigers gaan dan iets meer gespreid naar huis. Deze week liet NS weten de middagspitskorting van het voordeelurenabonnement per 2021 te schrappen om meer ruimte te maken in de trein. Gezien het kleine aantal reizigers met dit abonnement die daadwerkelijk in de middagspits reizen, verwacht Rover hier weinig resultaat. Rover betreurt dan ook deze maatregel, die trouwe NS-klanten dupeert.

Meldpunt volle treinen

Het Meldpunt registreerde in oktober 780 meldingen over volle treinen. Dat is minder dan vorig jaar. Waarschijnlijk komt dit omdat de app Meldpunt Volle Treinen na wijzigingen in de NS-datastroom niet meer werkt en nog niet iedereen de weg naar ons nieuwe meldpunt kan vinden. Volle treinen kunnen, zowel mobiel als vanaf de PC, worden gemeld via www.volletreinen.nl.

Top 10

De bij Rover meest gemelde volle trajecten waren in oktober:

 1. Intercity Gouda – Rotterdam
 2. Sprinter Hilversum – Amersfoort
 3. Intercity (Vlissingen -) Haarlem – Amsterdam
 4. Intercity (Den Haag Centraal -)Haarlem - Amsterdam
 5. Stoptrein Arnhem – Doetinchem (Arriva)
 6. Intercity Zwolle – Leeuwarden
 7. Intercity Utrecht – Amersfoort
 8. Intercity Zwolle – Almere Centrum
 9. Sprinter Geldermalsen – Utrecht Centraal
 10. Stoptrein Doetinchem - Arnhem (Arriva)

Drukte in het OV

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

 • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
 • 033-4220450
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons