Skip to main content

Extra treinen tussen Amersfoort en Zwolle

Reizigers krijgen binnenkort minder last van overvolle treinen tussen Amersfoort en Zwolle. Nadat dit traject met stip op één stond in het Meldpunt Volle Treinen van Rover, besloot NS om actie te nemen.

Doordat een hoogspanningskabel op het spoor viel, rijden er langere tijd geen treinen op de Hanzelijn. Veel reizigers klaagden bij Rover over volle treinen op de omreisroute tussen Amersfoort en Zwolle. Ook tussen Lelystad, Schiphol en Rotterdam melden veel reizigers grote drukte, omdat door dezelfde defecte bovenleiding veel treinen op dit traject geschrapt worden. Reden voor Rover om NS op te roepen tot verbetering. Deze verbetering komt er nu: vanaf deze week zet NS langere treinen in tussen Amersfoort en Zwolle en vanaf 10 oktober gaan er extra treinen rijden op dit traject. Vanaf 3 oktober gaan er bovendien weer meer treinen tussen Lelystad en Dordrecht rijden.

Rover hoopt dat het NS de komende weken lukt om de dienstregeling verder te verbeteren: door bijvoorbeeld de extra treinen te koppelen aan bestaande Intercity’s naar Leeuwarden, Groningen en Amsterdam zouden reizigers geen extra overstap meer hebben in Amersfoort of Utrecht. Rover vraagt NS om hiernaast nog het vervangende busvervoer tussen Dronten en Lelystad te verbeteren. Reizigers moeten er op kunnen rekenen dat de bussen die beloofd zijn in de reisplanner ook echt rijden.

Rover is blij dat de klachten uit het meldpunt volle treinen door NS serieus worden genomen. Rover roept reizigers op om overvolle treinen te blijven melden via www.volletreinen.nl.

Drukte in het OV