Skip to main content

Minder meldingen volle treinen in voorjaar 2018

Het voorjaar van 2018 laat bij Rover een flinke daling in het aantal meldingen over volle treinen zien. Kwamen er in april en mei 2017 nog bijna 3000 meldingen binnen, in dezelfde periode dit jaar waren dat er “slechts” 1581.

Hiermee lijkt NS op de goede weg. Toch zijn er nog steeds veel reizigers die te maken krijgen met een overvolle trein. Maar liefst 11,9% van de reizigers die bij Rover dit voorjaar een te volle trein meldden, gaf aan helemaal niet mee te kunnen. Ook wordt er geklaagd over te korte treinen bij evenementen zoals de Libelle Zomerweek.

Staan hoort erbij?
Staan in de spits is onvermijdelijk, laat NS vaak weten. Ook Rover kan best begrijpen dat het onmogelijk is iedereen een zitplaats te bieden tijdens het drukste moment van de dag. Wel zouden wij graag zien dat reizigers in een minuut of 15 toch wel een plaats kunnen bemachtigen. Uit binnengekomen meldingen blijkt, dat dit lang niet altijd het geval is. 42,7% van de melders gaf aan 15 tot 30 minuten te moeten blijven staan, voor 11,3% was dit zelfs 30 tot 45 minuten. Ook kwamen er meerdere klachten van zwangere vrouwen, omdat andere reizigers niet voor ze wilden opstaan.

De meest genoemde volle treintrajecten in april en mei zijn:

  1. Intercity Zutphen - Arnhem
  2. Intercity Utrecht – Amersfoort (- Apeldoorn)
  3. Intercity Haarlem – Amsterdam
  4. Intercity Direct Rotterdam – Schiphol
  5. Intercity (Den Helder - )Amsterdam – Utrecht
  6. Sprinter Zaandam – Amsterdam
  7. Intercity Arnhem – Zutphen
  8. Intercity Utrecht – Amsterdam
  9. Intercity Hilversum – Amsterdam
  10. Intercity Leiden – Schiphol

Zoals altijd zorgen we ervoor dat de meldingen ook bij de betreffende vervoerders terecht komen.

 

Drukte in het OV