Skip to main content

Onaangekondigde werkzaamheden verrassen treinreiziger tussen Haarlem en Den Haag

Rover heeft NS en ProRail om opheldering gevraagd over onaangekondigde werkzaamheden tussen Haarlem, Leiden en Den Haag.  

Vrijdagochtend bleek onverwachts dat de Intercity tussen Haarlem en Den Haag Centraal de hele dag niet rijdt. De sprinter van Haarlem naar Den Haag rijdt niet verder dan Leiden. Veel reizigers melden aan Rover dat zij onverwacht worden geconfronteerd met uitgevallen treinen of afwijkende vertrektijden.

Hoewel het hier gaat om geplande spoorwerkzaamheden, zijn reizigers niet vooraf geïnformeerd. Ook op Twitter blijkt dat NS niet goed op de hoogte is van de aanleiding van de gewijzigde treinenloop. ProRail heeft inmiddels aan Rover laten weten vergeten te zijn de werkzaamheden aan NS door te geven waardoor er niet tijdig gecommuniceerd kon worden.

De communicatiefout komt vlak nadat ProRail en NS aan Rover beterschap beloofden in de communicatie rondom spoorwerkzaamheden. Rover heeft de spoorbedrijven gevraagd het gebrek aan informatievoorziening nu zo snel mogelijk te herstellen en te zorgen dat ook voor de social media-teams de juiste informatie voor handen is.

Werkzaamheden