Skip to main content

Langdurige treinstoring Rotterdam roept vragen op

De langdurige herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Rotterdam en Dordrecht roepen veel vragen op bij Rover. Zo vraagt de reizigersvereniging zich af waarom niet eerder aan het herstel is begonnen. Rover heeft ProRail om opheldering gevraagd.

ProRail constateerde vorige week dinsdag dat één van de sporen van de Rotterdamse Willemsspoortunnel in te slechte staat verkeerd om overheen te blijven rijden. Sindsdien rijden er minder treinen over de HSL tussen Rotterdam en Breda. Ook rijden er minder Sprinters tussen Rotterdam en Dordrecht. De herstelwerkzaamheden zijn deze week begonnen en gaan nog de hele week duren.

De gang van zaken roept bij Rover de nodige vragen op. Zo vraagt Rover zich af waarom ProRail niet direct met het herstel is gestart toen de schade werd geconstateerd. Ook wil Rover van ProRail weten waarom er niet eerder aan een herstelplan is gewerkt, als het spoor schijnbaar in zo’n slechte staat verkeerd dat het treinverkeer hier nu acuut moet worden stil gelegd.

De stremming duurt tot en met zondag 9 februari. Op zaterdag 8 februari beginnen andere spoorwerkzaamheden rond Leiden waardoor er al grote hinder wordt verwacht in de Randstad. Rover roept ProRail daarom op om de werkzaamheden aan de Rotterdamse spoortunnel voor het weekend nog af te ronden.

Werkzaamheden