Skip to main content

“Maak IC Direct toeslagvrij in daluren tijdens werkzaamheden”

Rover roept NS op om de Intercity Direct toeslagvrij te maken in de daluren, zolang de spoorwerkzaamheden rond Leiden duren. Er wordt in de hele Randstad veel overlast door de werkzaamheden verwacht. Op verzoek van Rover zorgen NS en ProRail voor uitgebreide informatievoorziening.

In februari wordt er gewerkt aan wissels bij stations Leiden en Den Haag Centraal. Van 8 t/m 16 februari rijden er daarom minder treinen of kortere treinen rondom Leiden. Van 22 februari t/m 1 maart rijden er minder treinen rondom Den Haag Centraal. In de hele Randstad krijgen treinreizigers in deze periode te maken met meer reistijd, extra overstappen en volle treinen.

Vorig jaar leidde grootschalige werkzaamheden bij Leiden tot veel klachten bij Rover. Reden voor Rover om in een evaluatierapport onder meer om betere communicatie te vragen. NS en ProRail laten op dit onderdeel nu duidelijk verbetering zien: reizigers worden onder meer via posters en lichtborden op stations over de komende werkzaamheden bij Leiden geïnformeerd. NS heeft een webpagina gemaakt met een overzicht van de gevolgen per dag. ProRail geeft daarnaast achtergrondinformatie over de werkzaamheden.

NS roept reizigers op zoveel mogelijk buiten de spits te reizen. Aan reizigers tussen Rotterdam Centraal, Schiphol Airport en Amsterdam Centraal adviseert NS om gebruik te maken van de IC Direct. Hierbij worden reizigers gedwongen een toeslag van €2,60 te betalen. Rover roept NS op om de toeslag in de daluren te schrappen, om reizigers zo te belonen voor het spitsmijden. Rover gaat het verloop van het treinverkeer tijdens de werkzaamheden de komende weken goed monitoren.

Werkzaamheden