Rover dringt aan op pauzeren OV-abonnementen

Kom met een eenduidige regeling zodat reizigers eenvoudig hun OV-abonnement kunnen pauzeren. Deze oproep doet Rover schriftelijk aan de OV-bedrijven.

Reizigers worden opgeroepen om niet te reizen indien niet noodzakelijk. Rover heeft de vervoersbedrijven daarom gevraagd een mogelijkheid te bieden om OV-abonnementen tijdelijk stop te kunnen zetten. Vervoersbedrijven bevestigen dat veel reizigers vragen om een tegemoetkoming nu zij hun OV-abonnement voorlopig niet kunnen gebruiken. Een eenduidige oplossing blijft echter uit.

De mogelijkheden om het OV-abonnement te pauzeren, verschillen nu per vervoerder. Voor NS-abonnementhouders geldt dat zij (tijdelijk) kunnen overstappen naar NS Flex Basis; bij dit gratis abonnement wordt per reis betaald. Het abonnement kan echter niet worden gebruikt wanneer nog met een abonnement op bus, tram of metro wordt gereisd, er kunnen dan te veel kosten in rekening worden gebracht. Andere OV-bedrijven verwijzen naar de reguliere mogelijkheden om een abonnement op te zeggen. Het OV is beschikbaar en dus kan het abonnement gewoon worden gebruikt, is de logica hierachter. Reizen wordt echter vanuit de overheid en het RIVM ontraden wanneer dit niet noodzakelijk is.

Rover wil dat de hele OV-sector reizigers pro-actief benadert en hen de keuze biedt om het abonnement te pauzeren of door te laten lopen, zoals ook veel sportscholen en bioscopen doen. De verschillende mogelijkheden om een OV-abonnement te stoppen, hebben wij hier op een rij gezet.

Corona

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Postbus 2132
    3800 CC Amersfoort

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 033-4220450 (10:00 - 16:00 uur)

Volg ons