Aanpassingen ‘coronadienstregeling’ in Noord-Nederland

Op advies van Rover heeft NS enkele aanpassingen doorgevoerd in de coronadienstregeling. Zo zijn aansluitingen in Meppel verbeterd en wordt deze maand de dienstregeling rond Zwolle aangepast.

Tijdens de basisdienstregeling die NS momenteel uitvoert, is het een gegeven dat treinreizigers langer onderweg zijn. Toch kan het de moeite zijn om met enkele kleine aanpassingen de reistijd flink te verkorten. Zo heeft NS al eerder op advies van Rover de Sprinters tussen Groningen en Zwolle een paar minuten extra wachttijd gegeven in Meppel: de aansluiting die hierdoor ontstaat zorgt dat reizigers tussen Leeuwarden/Heerenveen en Zwolle bijna een half uur wachttijd bespaard blijft.

Vanaf 20 april lost NS bovendien op advies van Rover een ander knelpunt op: de verbinding tussen Noord-Nederland en de noordelijke Randstad wordt dan ook bijna een halfuur sneller. Om dit te realiseren zullen de Sprinters vanuit Zwolle naar Almere en Amsterdam enkele minuten later vertrekken. Deze tijd wordt onderweg weer ingehaald doordat de Sprinters slechts kort zullen halteren in Lelystad Centrum en Almere Oostvaarders. Normaal gesproken staan de Sprinters op deze stations enkele minuten stil zodat een Intercity deze trein kan inhalen, wat nu onnodig is omdat de Intercity niet rijdt. Van Almere naar Zwolle zullen de Sprinters ook zo kort mogelijk halteren op alle stations zodat ze op tijd zijn voor het halen van de aansluiting richting Meppel. Dit betekent dat de treinen richting Zwolle vanaf 20 april een paar minuten vroeger vertrekken vanaf de stations Almere Oostvaarders, Lelystad Centrum, Dronten en Kampen Zuid.

Dienstregeling, Corona

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Postbus 2132
    3800 CC Amersfoort

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 033-4220450 (10:00 - 16:00 uur)

Volg ons