Rover wil veilige en uniforme maatregelen voor 1,5 meter samenleving

Reizigers die een noodzakelijke reis met openbaar vervoer voor werk of zorg maken, moeten dit veilig kunnen blijven doen. Er zullen grote aanpassingen gedaan moeten worden om 1,5 meter afstand tussen reizigers en personeel te kunnen garanderen. Rover heeft de Staatssecretaris een brief gestuurd om te zorgen dat aanpassingen overal hetzelfde zijn zodat reizigers weten wat zij mogen verwachten.

Vervoerders zullen aanpassingen moeten doen om veilig openbaar vervoer te kunnen blijven aanbieden. Rover ontvangt nu al signalen dat vervoerders de 1,5 meter afstand in het openbaar vervoer verschillend willen toepassen. Reizigers kunnen maatregelen echter beter naleven wanneer iedere vervoerder dezelfde maatregelen neemt. “U moet, juist nu, regie nemen om te zorgen dat de dienstverlening voorspelbaar voor de reiziger is,” schrijft Rover in de brief.

Vanuit het kabinet moet een duidelijke boodschap komen om zoveel mogelijk thuis te werken en waar mogelijk gebruik van de fiets te maken. Daarnaast pleit Rover voor een ruime financiële regeling voor vervoerders nu veel reizigers thuis blijven. Daarmee moeten vervoerders zorgen voor het voortbestaan van het openbaar vervoer, maar ook een passende tegemoetkoming van hun abonnementhouders realiseren. Hiermee moeten op lange termijn zoveel mogelijk reizigers voor het openbaar vervoer behouden worden.

Corona

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Postbus 2132
    3800 CC Amersfoort

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 033-4220450 (10:00 - 16:00 uur)

Volg ons