“Stem coronamaatregelen OV op elkaar af”

Zorg dat binnen het hele openbaar vervoer dezelfde coronamaatregelen gelden. Deze oproep doet Reizigersvereniging Rover in een brief aan overheden en vervoersbedrijven. Wat Rover betreft moeten deze maatregelen erop gericht zijn straks weer zoveel mogelijk de normale situatie te benaderen.

Aangepaste dienstregelingen, afgezette stoelen, éénrichtingsverkeer of een reserveringsapp: op dit moment dreigt ieder openbaar vervoersbedrijf zijn eigen maatregelen tegen het coronavirus te nemen. Reizigers krijgen daardoor meer en meer te maken met onduidelijkheid en verschillen. Rover vraagt het Rijk daarom om regie te nemen en te zorgen dat de maatregelen in het OV uniform zijn.

Als de coronamaatregelen worden versoepeld, ziet Rover graag dat zoveel mogelijk reizigers van het OV gebruik kunnen maken. Om te zorgen dat reizigers voldoende afstand kunnen houden moet de vervoerscapaciteit worden vergroot. Dit betekent een volledige dienstregeling met treinen op maximale lengte, bussen aangevuld door touringcars en inzet van deelfietsen. Het vermijden van de spits kan worden bevorderd middels thuiswerken en flexibele collegetijden. Dit zijn maatregelen die ook op de lange termijn hun vruchten afwerpen bij de aanpak van de uitdagingen op het gebied van klimaat en ruimtelijke ordening.

Het kabinet moet duidelijkheid verschaffen over welke reizigers er gebruik mogen maken van het openbaar vervoer. Rover wijst erop dat niet alleen reizigers in vitale beroepen een belangrijke reis moeten maken: vitale reizen moeten ook gemaakt kunnen worden door andere mensen die van het openbaar vervoer afhankelijk zijn.

Corona

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Postbus 2132
    3800 CC Amersfoort

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 033-4220450 (10:00 - 16:00 uur)

Volg ons