Rover wil ‘exit-strategie’ voor openbaar vervoer

Rover wil dat er snel een exit-strategie komt waarmee het openbaar vervoer de komende tijd weer stapsgewijs terug kan keren naar een normale situatie. De reizigersvereniging vraagt in een brief aan de Tweede Kamer om de OV-reiziger perspectief te bieden.

Vanaf 1 juni gaat het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling rijden, maar met veel beperkingen. Omdat voertuigen voor minder dan de helft gevuld mogen worden, worden reizigers nog steeds opgeroepen het OV alleen voor noodzakelijke reizen te gebruiken. Samenreiskorting mag niet worden gebruikt en de fiets blijft niet welkom in de trein. Omdat buurtbussen nog niet gaan rijden, blijven hele gebieden verstoken van openbaar vervoer.

“Terwijl Nederland langzaam weer in beweging komt, blijft de OV-reiziger stilstaan. Ook deze mensen hebben een stip op de horizon nodig”, schrijft Rover-directeur Freek Bos aan de Tweede Kamer. Rover wil dat het Ministerie met criteria komt om versoepelingen in het OV mogelijk te maken.

Rover pleit voor extra capaciteit in het OV om zoveel mogelijk mensen te kunnen vervoeren, bijvoorbeeld door de inzet van touringcars. Hiervoor is ook financiële steun aan de OV-sector nodig. Omdat deze steun niet loskomt, ziet Rover dat de OV-sector vooral vasthoudt aan het weghouden van reizigers. “Regionale overheden, vervoerders en OV-reizigers worden belemmerd in het vinden van oplossingen door onvoldoende regie, tempo en slagkracht van de rijksoverheid”, schrijft Rover.

Corona

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Postbus 2132
    3800 CC Amersfoort

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 033-4220450 (10:00 - 16:00 uur)

Volg ons