Exit-plan: OV stapsgewijs terug naar normaal

De reiziger kan in de daluren weer terugkeren in het openbaar vervoer. Dat stelt Rover in een exit-plan. Rover pleit voor stapsgewijze versoepelingen om het openbaar vervoer op een veilige manier terug naar normaal te brengen.

Volgende week verkeert de OV-reiziger al exact drie maanden in een ‘lockdown’ want waar de samenleving inmiddels weer in beweging komt, wordt mensen zonder auto verzocht al hun niet-noodzakelijke reizen uit te stellen of op fietsafstand uit te voeren. Sindsdien is het openbaar vervoer voor nog geen 30% bezet. Onnodig, vindt Rover-directeur Freek Bos: “het OV mag momenteel voor 40% worden gevuld, dat wordt in een normale situatie in de daluren nog niet eens gehaald”. 

In het exit-plan ‘Van mijden naar spreiden’ daagt Rover de overheid en vervoersbedrijven uit om het OV in de daluren voor 40% gevuld te krijgen en het vermijden van de spits te stimuleren. Om de daluren extra aantrekkelijk te maken zouden vervoersbedrijven (extra) korting kunnen bieden op rustige tijdstippen en aan de randen van de spits.

Bovendien wil Rover dat alle coronabeperkingen in het OV middels stapsgewijze versoepelingen weer worden opgeheven. Zo zouden ook het fietskaartje en de samenreiskorting in de trein kunnen terugkeren. De snelheid van de versoepelingen zouden bepaald moeten worden door de ontwikkelingen in het coronavirus. “Het wordt hoog tijd om ook de OV-reiziger een stip op de horizon te bieden”, stelt Freek Bos.

open up

Corona

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons