Dit jaar geen papieren spoorboekje

Het papieren spoorboekje dat Rover en Treinreiziger.nl ieder jaar op de markt brengen, zal dit jaar vanwege de coronacrisis niet kunnen verschijnen. De partijen hopen volgend jaar het papieren boekje wel weer te kunnen uitbrengen.

Sinds 2013 brengen Rover en Treinreiziger.nl het papieren spoorboekje naar de boekhandel, nadat NS hier in 2010 mee gestopt was. Door de coronacrisis is het aantal treinreizigers echter tijdelijk fors afgenomen. Bovendien is de reguliere dienstregeling volgend jaar vrijwel gelijk aan het huidige spoorboekje. Door de huidige omstandigheden is er geen sluitende business case voor het spoorboekje mogelijk.

Rover en Treinreiziger.nl bekijken nu de mogelijkheden om het papieren boekje vanaf dienstregeling 2022 weer op te pakken. Als alle plannen doorgaan - wat door de coronacrisis nog onduidelijk is - wordt in dat jaar het aantal treinen fors uitgebreid. NS verwacht volgend jaar echter niet de gebruikelijke tabellen tijdig te kunnen aanleveren. Rover en Treinreiziger.nl onderzoeken nu de mogelijkheid of het spoorboekje ook op een andere manier geproduceerd kan worden.

De afgelopen jaren zijn er in totaal meer dan 50.000 spoorboekjes over de toonbank gegaan. Een deel van de gebruikers hebben geen of beperkt toegang tot internet, anderen vinden het spoorboekje vanwege het overzicht juist prettig. Ook is het boekje in trek bij verzamelaars.

Corona

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons