Rover-Delft ziet kansen bereikbaarheid Engelsestraat

De inrichting van “Nieuw Delft” biedt een prachtige gelegenheid de engelsestraat delfthele omgeving van de Engelsestraat per bus te ontsluiten. Zo schrijft Rover-Delft aan wethouder Harpe van verkeer en vervoer.  

Een bus over de Engelsestraat kon altijd al wel, maar de eenzijdige bebouwing beloofde niet voldoende passagiers om de vervoersautoriteit hierin mee te krijgen. Nu de spoorzone van Delft wordt heringericht tot de nieuwe wijk “Nieuw Delft”  komt daar echter verandering in.

Rover heeft de wethouder een concrete en eenvoudige oplossing voorgelegd: zodra de bovengrondse verbinding tussen de Engelsestraat/Abtswoudseweg en de Mercuriusweg tot stand komt, kan een bestaande buslijn (lijn 60 of 80) de omgeving Engelsestraat en Leeuwenstein bedienen. Deze bus zou kunnen halteren bij de Laan van Van der Gaag, de Abtswoudseweg en de Mercuriusweg en op de Papsouwselaan weer invoegen op de tram/busbaan.

Bij deze oplossing wordt ook de woonboulevard Leeuwenstein enigszins bediend. “Best handig als je alleen maar een kussen of wat ijzerwaren nodig hebt”, stelt Rover-Delft in de brief aan de wethouder. De Rover-afdeling dringt aan op een spoedig besluit zodat voorbereidingen voor de ontsluiting per bus al meteen tijdens de bouwwerkzaamheden meegenomen kunnen worden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons