Petitie Beneluxtrein opnieuw geopend

fyraRover en de Vlaamse zusterorganisatie TreinTramBus heropenen de petitie tegen het opheffen van de intercity Amsterdam – Brussel, de ‘Beneluxtrein’.  Het definitieve besluit over de trein moet nog worden genomen, daarnaast tonen nog vele reizigers belangstelling de petitie te ondertekenen. Dit is nu weer mogelijk via reizigersprotest.nl.

Dit jaar moet de Beneluxtrein het veld ruimen voor de Fyra. Treinreizigers tussen Nederland en België kunnen dan nooit meer een spontaan dagje de grens over: voortaan zal gereserveerd moeten worden. Wie niet maanden vooraf al zijn treinkaartje boekt, zal bovendien veel meer betalen.

Voorafgaand aan de begrotingsbehandeling bood Rover de Tweede Kamer in november ruim 11.000 handtekeningen aan tegen het verdwijnen van de Beneluxtrein. Een definitief besluit over het opheffen van de trein is echter nog niet genomen. Naar verwachting zal hij zeker de eerste helft van 2012 blijven rijden.

Omdat veel reizigers aangeven alsnog de petitie te willen tekenen, hebben Rover en TreimTramBus de digitale petitie heropend via reizigersprotest.nl, tekenen kan via deze link. Ook zal Rover de komende maanden nog een aantal keer in de trein handtekeningen verzamelen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons