• Home
  • Over Rover-Rotterdam

Rotterdam

Tussen de Nederlandse wolkenkrabbers

4.8/5 Waardering (5 beoordelingen)

Afd Rotterdam 1Welkom

Afdeling regio Rotterdam is actief sinds de oprichting van Rover landelijk in 1971. De huidige bezetting bestaat uit drie personen: Huib Poortman, Gerard  Lappee en Donny Greven nemen deel aan bijeenkomsten met betrekking tot het openbaar vervoer in Regio Rotterdam.  

Afdeling

Afdeling Regio Rotterdam is actief in het volgen van de ontwikkelingen binnen het openbaar vervoer (RET, Connexxion en NS), neemt deel aan het platform reizigersbelangen openbaar vervoer stadsregio Rotterdam (PROV), onderhoudt contacten met de leden en behartigt de belangen van de ov-reizigers.

De vier vrijwilligers van de afdeling regio Rotterdam hebben diverse taken. Zo is Huib is een groot netwerker, die goed de weg weet bij wie en/of bij welke instantie je moet zijn. Hij is het aanspreekpunt voor de media. Gerard neemt altijd met een kritische blik deel aan de PROV-bijeenkomsten. Wil zorgt dat acties en resultaten in goede banen geleid worden en helpt om het contact te optimaliseren tussen de leden en de afgevaardigden in het PROV. Donny vergaart nieuws via het internet en verdiept zich en test de vervoersbedrijven op zorgvuldigheid.

Regio Rotterdam

Regio Rotterdam omvat vijftien gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Brielle, Capelle aan de IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan de IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Westvoorne.

Het centrum is de stad Rotterdam, die samen met de andere gemeenten in de regio onder andere één vervoersgebied vormt.

Afd Regio Rotterdam kaart


Even voorstellen …

Huib Poortman
Afd Rotterdam Foto Huib tijdelijkIk ben 77 jaar en een enthousiast fietser, ov-gebruiker en autoloze stadsbewoner. Ik ben ruim 10 jaar actief voor Rover afdeling regio Rotterdam. Daarnaast ben ik actief in de Fietsersbond, Milieudefensie, Greenpeace en bestuurslid bij het Rotterdams Milieucentrum.

Mijn visie op het openbaar vervoer is, dat iedereen vanuit huis, werk, school, enz. op loopafstand openbaar vervoer moet kunnen vinden. De keten, het overstappen, moet op elkaar zijn afgestemd door diverse partijen, zonder tariefdrempels. Mijn streven is om een goed contact te onderhouden met de overheid en diverse vervoersmaatschappijen om het openbaar vervoer te optimaliseren.

Van 1965 tot 2009 was ik docent Aardrijkskunde bij het VWO. Daarnaast was ik in 1972 één van de oprichters van de Vereniging  Milieudefensie en voor deze oprichting sinds eind jaren 60 actief in de voorloper daarvan, de Raad voor Milieudefensie. Mijn sporen heb ik ook verdiend als raadslid van de Raad van Rijnmond van 1974 tot 1986 en als gemeenteraadslid in de gemeente Barendrecht van 1986 tot 1998.

Wat ik graag in mijn vrije tijd doe is roeien op de Rotte, fietsen in verre landen, fotograferen en koken en dan het liefst Mediterraan met een glas goede wijn erbij.

Gerard Lappee
Afd Rotterdam gerard lappeeIk ben Gerard Lappee, 44 jaar en een fervent fietser en openbaar vervoer-gebruiker. Sinds 1996 woon ik in Rotterdam; nu in hartje stad met Annemiek en onze zoon Thomas.

Ik heb een milieukundige achtergrond, ben actief geweest in de gemeentepolitiek (1998-2006) en heb gewerkt bij de milieudienst Rijnmond. Momenteel ben ik op zoek naar een mooie baan!

Samen met Huib Poortman zit ik in het 'platform reizigersbelangen openbaar vervoer' (PROV) van de stadsregio Rotterdam.

Wat ik wil bereiken in het PROV? Dat het openbaar vervoer een goede concurrentiepositie krijgt ten opzichte van het autoverkeer. Denk aan: groen licht voor trams en bussen, busbanen in plaats van autobanen en betaald parkeren.

Donny Greven
Afd Rotterdam DonnyGrevenIk ben Donny Greven, 24 jaar en woon sinds een aantal jaren in Rotterdam. Sinds kleins af aan liggen mijn interesses bij het openbaar vervoer. Vroeger vooral zoals elk ander met treinen, bussen etc. Tegenwoordig leg ik de focus steeds meer op dienstregelingzaken en lijnvoering. Ikzelf beschik niet over een auto en doe alles met het openbaar vervoer en/of fiets, wat bijdraagt aan een beter milieu en fietsen natuurlijk goed aan een goede gezondheid.

Ik ben reeds gestart op het NHTV in Breda (Mobiliteit). Een studie waarbij ik mijzelf verder kan ontwikkelen en specialiseren tot een OV-deskundige. Er is immers niks mooier om van je hobby je werk te maken. In mijn vrije tijd ben ik vrijwel dagelijks met het openbaar vervoer verbonden, verder besteed ik veel tijd aan sport.

Mijn idee over het OV is, dat het enerzijds concurrerend moet zijn met de auto op de belangrijkste verbindingen en anderzijds een sociale functie behoudt, ook op het platteland. Snelle lijnen aangevuld met o.a. de fiets spelen een belangrijke rol bij het aanvullend vervoer. Tariefintegratie is een must en de lijnvoering/tarieven/producten moeten zo simpel mogelijk zijn.

Sinds kort ben ik lid van Rover regio Rotterdam. Wat ik zou willen bereiken is een bijdrage leveren aan het verbeteren en optimaliseren van het openbaar vervoer in Rotterdam.

Contact

  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.