Stationstoiletten op komst in Gelderland

wc bordOok Gelderse treinreizigers met hoge nood hebben binnenkort weer een toilet tot hun beschikking: provincie Gelderland wil de komende twee jaar op alle stations langs de regionale treinlijnen toiletten bouwen. Rover en TMT hebben hier lang op aangedrongen en zijn dan ook opgelucht door dit bericht.

Samen met actiegroep Treinen Met Toiletten (TMT) heeft Rover veel actie gevoerd voor de terugkeer van het treintoilet. Dit werd een landelijk succes: NS moet de komende jaren alsnog treintoiletten laten inbouwen. De regionale vervoerders in Gelderland vallen niet onder deze landelijke regel, maar ook deze provincie is uiteindelijk overstag gegaan. Gelderse treintoiletten zijn echter pas voorzien vanaf het ingaan van de nieuwe concessie in 2022, goede zaak dus dat er nu alvast wordt begonnen met de bouw van toiletten op stations.

Provincie Gelderland wil 6,4 miljoen euro investeren in de bouw van toiletten op 27 stations. Het gaat hierbij om de stations langs regionale spoorlijnen: de lijn Arnhem-Tiel, Zutphen-Oldenzaal, Arnhem – Winterswijk, Zupthen – Winterswijk, de Maaslijn en Merwedelingelijn.

Rover en TMT zijn blij met de plannen maar benadrukken dat de toiletten op stations geen vervanging kunnen zijn voor toiletten in de trein.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons