Succesvolle verbeteringen in het OV gezocht!

Railforum zoekt nominaties voor de Nationale OV-prijs 2013. Wij helpen graag zuiderhoutlaan 2daarbij en roepen reizigers op om succesvolle verbeteringen in het OV te melden bij Railforum.

Op diverse plekken in Nederland verbeteren vervoersbedrijven en overheden het Openbaar Vervoer. Zonder dat er landelijke publiciteit aan gegeven wordt, ontstaan de leukste idee├źn die het reizen voor de reiziger prettiger maakt. Zo kan een overstap ineens veel gemakkelijker gaan, gaat de wachttijd aan je voorbij omdat de omgeving inspirerend is, of word je begeleid bij het in- en uitstappen en kun je bij het station je fiets laten maken.

Deze succesvolle verbeteringen in het OV verdienen landelijke aandacht en wellicht opschaling, zodat ook andere partijen hiervan kunnen leren en het kunnen toepassen in hun vervoersgebied. Een overzicht van alle goede initiatieven om het reizen per OV prettiger te maken is dan het resultaat.

Ken jij als reiziger een verbetering die je onder de aandacht wilt brengen van het grotere publiek? Wacht dan niet langer, en stuur deze verbetering van het OV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ingediende initiatieven worden op de website van Railforum geplaatst. Alle facetten van een reis kunnen ingestuurd worden, als het de beleving van de reiziger maar prettiger maakt.

Omdat er altijd wel een idee het beste is, kiest een vakjury, geleid door oud Railforum voorzitter Ton Kaper, het beste idee. Welk idee was nou het innovatiefst, inspirerend en verbeterde de reis voor de reizigers in algemene zin? In oktober worden de nominaties van beste initiatieven bekend gemaakt. Staatssecretaris Wilma Mansveld is gevraagd de Nationale OV-prijs op 7 november uit te reiken.

De leden van de vakjury zijn (in alfabetische volgorde):

Joep ten Brink, werkzaam bij HTM en bedenker van de 15 vriendelijke  verzoeken van de reiziger
Evelien Fleskens, voorzitter van de Jonge Veranderaars en actief bij Inno-V met co-creatie
Mark van Hagen, werkzaam bij NS en bedenker van klantwens piramide
Ronald Haverman, bedenker OV-fiets
Marc Maartens, journalist en redactie OV-magazine
Aarnout Mijling , was werkzaam bij 9292 en bedenker Vrienden van het OV
Jan Koning, werkzaam bij Movares en mede bedenker van deze OV-prijs
Frank van Setten, werkzaam bij Arriva en bedenker van het visgraatmodel
Rikus Spithorst, voorzitter van de Maatschappij voor beter OV
Ineke van der Werf, directeur van Rover

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons