Succesvolle week voor de treinreiziger

treinreizigers2Een einde aan structureel overvolle treinen, harde woorden over het zomaar overslaan van stations en een strengere toepassing van de uitgedunde “winterdienstregeling”: de woorden van Rover waren afgelopen week niet tegen dovemansoren gericht en staatssecretaris Mansveld kwam op voor de reiziger.

In iets meer dan zes weken tijd ontving Rover al ruim 3000 klachten over overvolle treinen, een aantal trajecten lijkt daarbij structureel overvol. Rover bracht de klachten van de reizigers breed onder de aandacht. Staatssecretaris Mansveld toont begrip voor treinen die door incidenten overvol zitten, maar liet deze week weten geen begrip te hebben voor structureel volle trajecten. "Overvolle treinen leiden tot een niveau van reiscomfort dat wat mij betreft onder het aanvaardbare basisniveau ligt dat reizigers mogen verwachten'', schreef Mansveld aan de Kamer. NS is de oorzaken van de volle treinen nu in kaart aan het brengen en moet zorgen dat de structurele problemen vanaf begin 2014 zijn opgelost.

Rover ontving ook klachten van reizigers die tot hun verbazing signaleerden dat hun trein bij vertraging één of meerdere kleine stations oversloeg. Rover vroeg NS om opheldering en bracht het probleem onder de aandacht. Dit leidde tot Kamervragen. De staatssecretaris gaf aan dat de informatievoorziening naar de reizigers beter moet en NS zich achteraf moet verantwoorden bij het overslaan van een station. Verder wacht de staatssecretaris op de uitleg van NS aan Rover. Ook wij wachten hier nog op.

Tot slot worden de eisen voor het inzetten van een “winterdienstregeling” aangescherpt. Voortaan moet er eerst 50% kans zijn op 10 graden vorst. Ook moet NS sneller de normale dienstregeling hervatten. Rover heeft meermaals aangedrongen op strengere eisen voor het inzetten van dit lapmiddel. Wat Rover betreft moet de uitgedunde dienstregeling op termijn geheel tot het verleden behoren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons