Symposium Financiering van het OV

euro2Op vrijdag 3 februari organiseert Rover, gefaciliteerd door de RET, een symposium over de financiering van het openbaar vervoer. Hoe zorg je ervoor dat meer reizigers van het OV gebruik gaan maken? Waar kunnen we in Nederland “ander” geld voor het OV vandaan halen? Deze en andere vragen komen aan bod in het gratis te bezoeken symposium dat in Rotterdam plaatsvindt, vanaf 13:30 uur.

 
Het symposium zit op dit moment vol, aanmelden is daarom niet meer mogelijk.
 
Overheden zijn steeds meer aan het bezuinigen op openbaar vervoer, met als resultaat geschrapte buslijnen of duurdere kaartjes. Terwijl het wegjagen van de OV-reiziger niet alleen slecht voor de economie is, maar ook weer voor minder inkomsten voor de vervoersbedrijven zorgt. Tijd dus om na te denken over een oplossing. In Frankrijk bijvoorbeeld bestaat een OV-heffing voor bedrijven, zou deze “Versement Transport” ook iets voor Nederland kunnen zijn? Onder meer deze vraag wordt tijdens het symposium opgeworpen.
 
Om het OV te kunnen financiëren, moeten er juist reizigers zijn – het liefst in groeiende aantallen. Daarom wil Rover dat de reiziger een goed product krijgt aangeboden. Daarbij kan meer gedaan worden aan OV-marketing. En vervoerders zouden gevoeliger zijn voor tevredenheid en reizigersgroei als de directiebonussen hiervan zouden afhangen. Deelnemers aan het symposium discussiëren over onder meer deze onderwerpen aan de hand van stellingen, verdeeld over drie workshops.
 
Het symposium vindt op vrijdag 3 februari plaats vanaf 14:00 uur (inloop 13:30 uur) in het nieuwe hoofdgebouw van de RET in Rotterdam. Meer achtergrond informatie of alvast de stukken downloaden? Kijk op onze symposiumpagina.
 
symposium algemeen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons