Privacy policy

Reizigersvereniging Rover hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Het OV loket maakt als zelfstandig onderdeel van Rover ook onderdeel uit van deze privacy policy.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Rover en het OV loket houden zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacy policy;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als Reizigersvereniging Rover zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy Policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verwerking van persoonsgegevens van leden, abonnees en donateurs

Persoonsgegevens van leden, abonnees en (niet-anonieme) donateurs worden door Reizigersvereniging Rover verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Administratieve doeleinden;
  • Het uitvoering geven aan het lidmaatschap, abonnement of donateurschap.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Het akkoord met de Algemene Voorwaarden van het betreffende lidmaatschap, abonnement of donateurschap;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Rover de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Naam;
  • Geslacht;
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Geboortedatum;
  • Betaalhistorie;
  • IBAN;
  • Eventueel visuele handicap indien het blad als toegankelijke versie voor slechtzienden wordt aangevraagd

Uw persoonsgegevens worden door Rover opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

Gedurende de looptijd van de overeenkomst en daarna maximaal 7 jaar.

Verwerking van persoonsgegevens van klachtindieners

Persoonsgegevens van reizigers die een klacht indienen over het openbaar vervoer, worden verwerkt voor de volgende doeleinden:

  • Administratieve doeleinden;
  • Het in behandeling nemen van de klacht;

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De bij ons ingediende klacht of de aan ons gestelde vraag;

Persoonsgegevens van klachtindieners worden door Rover gedeeld met het OV loket. Dit is een zelfstandig onderdeel van Rover. OV loket is de ombudsman voor beter openbaar vervoer. OV loket helpt reizigers hun weg te vinden in de OV-wereld. Als reizigers zich benadeeld voelen door vervoerbedrijven, geeft OV loket hen advies, informatie en indien daar aanleiding toe is bemiddelt OV loket tussen reiziger en vervoerbedrijf. Door deze rol te vervullen, signaleert OV loket problemen in het OV. OV loket spreekt vervoerbedrijven en overheden op constructieve wijze aan op problemen binnen het openbaar vervoer. Op deze wijze helpt OV loket het openbaar vervoer te verbeteren. OV loket rapporteert over hun bevindingen door middel van (geanonimiseerde) klachtenrapportages.

OV loket gebruikt gegevens uitsluitend voor het bemiddelen tussen reizigers en vervoerbedrijven. Indien om bemiddeling is gevraagd, worden uw gegevens doorgestuurd naar het betreffende vervoerbedrijf.

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Rover de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Naam;
  • Adresgegevens;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Geslacht
  • Gegevens die het OV loket nodig heeft voor bemiddeling bij een klacht, zoals OV-chipkaartnummer (indien van toepassing)

Uw persoonsgegevens worden door Rover en het OV loket opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

Gedurende de afhandeling van de klacht en daarna maximaal 7 jaar in de administratie van Rover en maximaal 18 maanden in de administratie van het OV loket.

Verwerking van persoonsgegevens van cursisten

Persoonsgegevens van cursisten worden verwerkt voor de volgende doeleinden:

  • Administratieve doeleinden;
  • Communicatie m.b.t. de trainingen

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De aanmelding voor een training bij Rover;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Rover de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Naam;
  • Adresgegevens;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Geslacht

Uw persoonsgegevens worden door Rover opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de afhandeling van de klacht en daarna maximaal 7 jaar.

Verwerking van persoonsgegevens van nieuwsbriefabonnees

Persoonsgegevens van abonnees op de websitenieuwsbrief worden door Reizigersvereniging Rover verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Het informeren van de geïnteresseerden d.m.v. nieuwsuitingen.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Het inschrijfformulier Nieuwsbrief;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Rover de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Naam;
  • E-mailadres.

Uw persoonsgegevens worden door Rover opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode dat men aangemeld is.

Afmelden voor de nieuwsbrief kan de ontvanger via de afmeldlink in de nieuwsbrief

Accounts in de website

Leden met een digitaal lidmaatschap die gebruik maken van de mogelijkheid ons blad te  downloaden via de website, krijgen hiervoor generieke inloggegevens. Deze inloggegevens zijn niet gekoppeld aan persoonsgegevens.

Iedereen kan reageren op nieuwsartikelen op onze website. De reacties worden niet beheert door Rover, maar door de externe partij Disqus. Wie via Disqus een reactie wil plaatsen kan ervoor kiezen dit anoniem (“als gast”) te doen of om hiervoor bij Disqus een account aan te maken. Gegevens van deze accounts worden niet gedeeld met Rover.

Verwerking van persoonsgegevens van contactpersonen

Persoonsgegevens van contactpersonen, stakeholder-/lobbycontacten en/of geïnteresseerden worden door Reizigersvereniging Rover verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Informatieverstrekking in de vorm van nieuwsbrieven en/of gerichte contacten;
  • Uitwisselen van nuttige informatie ten behoeve van het werken aan onze doelstellingen: het realiseren van beter openbaar vervoer;
  • Eventueel uitnodigen voor relevante activiteiten en bijeenkomsten.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Mondelinge toestemming, afgifte visitekaartje, contact per mail

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Rover de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Naam;
  • Adresgegevens;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres.

Uw persoonsgegevens worden door Rover opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

Gedurende de periode dat men gezien wordt als een contactpersoon, stakeholder-/lobbycontact en/of geïnteresseerde.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van verzending van het ledenblad De Reiziger;
  • Het verzorgen van een editie van ons blad voor slechtzienden;
  • Het verzorgen van de (financiële) administratie;
  • Het onderhouden van de website.

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

Reizigersvereniging Rover bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

  • Alle personen die namens Reizigersvereniging Rover en het OV loket van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • Onze systemen worden voortdurend van de nieuwste beveiligingsupdates voorzien;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • We anonimiseren klachten in onze klachtrapportages;
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;

Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten en vragen

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als u naar aanleiding van ons Privacy Policy nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

Contactgegevens

Reizigersvereniging Rover
Utrechtseweg 59
3818 EA Amersfoort
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Versie: d.d. 19 juni 2018