Frankrijk

Verreweg de belangrijkste verbinding gaat via de Benelux naar Antwerpen-Centraal. Daar kun je overstappen op een intercity naar Lille. Vanaf daar gaan TGV’s met fietsplaatsen naar Parijs. Let op: Lille heeft twee stations, Lille-Flandres en Lille-Europe. Ze liggen slechts 450 meter van elkaar.

Wil je in Parijs overstappen, dan moet je naar een ander station. Dat betekent dat je een stukje moet fietsen. Gelukkig raakt Parijs steeds meer ingesteld op fietsen: er komen steeds meer fietspaden en -stroken. 

De internationale reisplanner is niet volledig accuraat voor wat betreft het opzoeken van fietsverbindingen. Gebruik hiervoor de website van de Franse Spoorwegen: als er bij een trein een fietssymbooltje staat mag u in deze trein fietsen ongedemonteerd meenemen. U dient voor alle sneltreinen, TGV’s en nachttreinen verplicht fietsplaatsen te reserveren. Het reserveren van deze fietsplaatsen is mogelijk via de Treinreiswinkel (in combinatie met een boeking voor personen).
Voor fietsers zijn in Franse treinen plaatsen vlakbij de fiets gereserveerd. Fietsplaatsen en deze plaatsen kunnen alleen in combinatie worden geboekt, dat wil zeggen fietsplaatsen zijn in dagtreinen alleen in combinatie met 2e klas ticket (niet 1e klas) en in de nachttrein o.b.v. Lig-6 plaatsen (niet Lig-4 plaatsen) boekbaar.

Voor treinen waarvoor u moet reserveren betaalt u een vast bedrag van € 10,- per fiets per trein, ongeacht de afstand.

Het meenemen van fietsen op regionale treinen is kosteloos.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons