Internationaal

Internationale bussen

Voor wie het niet erg vindt om wat langer onderweg te zijn, kan de bus een interessant alternatief zijn voor de trein. Vooral populaire bestemmingen zoals Londen en Parijs zijn vaak meerdere keren per dag met de bus te bereiken en dat voor slechts een paar tientjes. Nadat de langeafstandsbussen de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond schoten, wordt de Nederlandse markt tegenwoordig gedomineerd door FlixBus.

Langeafstandsbussen

FlixBus en Eurolines FlixBus kwam in 2015 naar Nederland met het idee de concurrentie met NS aan te gaan en reizen naar Duitsland te bieden. Tegenwoordig kan de busreiziger niet meer om FlixBus heen: het bedrijf is tegenwoordig eigenaar van het bekende Eurolines, waaronder ook Isilines. Al eerder nam FlixBus concurrenten MeinFernbus, Megabus en Swebus over. Hiermee bedient FlixBus met meer dan 400.000 ritten per dag ruim 2500 bestemmingen in 30 landen. Daarnaast rijdt de busdienst ook nog steeds binnen Nederland. Busreizen kosten meestal een paar tientjes, vroeg boeken betekent een extra voordelige prijs. De bussen zijn uitgerust met airconditioning, toilet, leeslampjes en comfortabele stoelen. Er zijn ook hapjes en drankjes beschikbaar, gratis WiFi, stopcontacten en een mediacenter met films en muziek op aanvraag. 
Meer informatie: www.flixbus.nl

BlaBlaBus stond eerder bekend als OUIBUS, opgericht door de Franse Spoormaatschappij SNCF. In de eerste jaren was het bedrijf vooral gericht op bestemmingen binnen Frankrijk, tegenwoordig kent de bus 400 verschillende bestemmingen in 10 landen. In Nederland vertrekken de bussen vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Eindhoven. De bussen bieden ruime stoelen, gratis wifi, stopcontacten en de mogelijkheid om geboekte tickets om te boeken of te annuleren.
Meer informatie: nl.blablabus.com

IC Bus of Express-Bus is de langeafstandsbus van de Deutsche Bahn, dat zich hiermee ook op de in Duitsland vrijgegeven busmarkt begeeft. In Nederland kan de bus interessant zijn voor reizigers vanuit het Zuiden: de bus stopt in Eindhoven, Roermond en Maastricht en rijdt naar Antwerpen, Luik of Düsseldorf. Daarnaast kan de bus interessant zijn voor reizen binnen Duitsland, als goedkoper alternatief voor de trein. Houders van de Duitse BahnCard 25 en 50 krijgen ook op deze busreis 25 procent korting op het Duitse trajectdeel.
Meer informatie: www.bahn.de of www.nsinternational.nl

National Express verzorgt busdiensten binnen het Verenigd Koninkrijk en biedt daarmee een alternatief voor de vaak prijzige trein. In Nederland kent het bedrijf haltes in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.
Meer informatie: www.nationalexpress.com

RegioJet Het Tsjechische RegioJet kent haltes in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. Alle wegen leiden naar Praag, maar wel via routes langs onder meer Pilsen, Frankfurt en Neurenberg. Prijzen zijn zowel in Euro’s als in Tsjechische Kronen te vinden.
Meer informatie: www.regiojet.com 

Internationale lijnbussen

Voor het afleggen van kortere grensoverschrijdende afstanden zoals Nijmegen – Emmerich, Maastricht – Luik, Middelburg – Gent, Venlo – Duisburg, Maastricht – Hasselt en Tilburg – Turnhout kan de reguliere lijnbus een uitkomst zijn. Vaak is dit goedkoper dan de trein en in meerdere gevallen rijdt de bus een traject dat per trein helemaal niet bestaat. Wel komt er nogal vaak wat uitzoekwerk bij kijken hoe het met de ticketverkoop zit en of er speciale voorwaarden zijn. Een handig overzicht is online te vinden in de OV-wiki.

Een andere tip is de website www.grenstreinbus.be. Hier is een overzicht te vinden van OV-verbindingen tussen Nederland en België met bijbehorende “gebruiksaanwijzing”.

Tip: internationale buskaartjes vergelijken

Weten welke busdiensten er beschikbaar zijn naar jouw bestemming? Op zoek naar het goedkoopste kaartje? Een aantal websites vergelijkt diverse buskaartjes met elkaar en biedt daarbij meteen de mogelijkheid een ticket te bestellen.

Omio.nl vergelijkt bus, trein en vliegtuig

Checkmybus.nl vergelijkt bus, trein en vliegtuig

Kombo vergelijkt enkel bustickets

Busradar.com vergelijkt bus- en treinkaartjes, biedt ook een app aan

Comparabus.com Vergelijkt buskaartjes van Amsterdam naar het buitenland

Kelbus.fr kan gebruikt worden om busreizen van en naar Frankrijk te zoeken

Dit overzicht dateert uit februari 2020

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons