Rover-Amersfoort

De afdeling Amersfoort is al behoorlijk oud: in 2013 hebben we ons 40-jarig jubi­leum gevierd. De stille hoop, dat een club die zich inzet voor de belangen van de ge­brui­kers van het openbaar vervoer op den duur overbodig zou zijn, is daarmee ge­logen­straft: ons werk is onmisbaar. Voor de reiziger, maar inmiddels weten ook de vervoerbedrijven, gemeenten, politici en journalisten ons te vinden. We heb­ben de reputatie kritisch te zijn, maar ook over de nodige deskundigheid te be­schik­ken. Die pluim dragen we graag in ons vaandel!

Het werkgebied van de afdeling strekt zich uit over de Gelderse gemeenten Bar­ne­veld, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Nijkerk, Putten en Scherpenzeel en de gemeenten Amers­foort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg in de provincie Utrecht. In dit gebied liggen 15 treinstations. We bemoeien ons met fietsenstallingen, toe­gan­ke­lijk­heid (liften, hellingbanen enz.), toiletten en andere stationsvoorzieningen en natuur­lijk met het aansluitend openbaar vervoer, de Regiotaxi en de andere taxi’s.

Samenwerking en overleg

Over de treindiensten op het landelijke Hoofdrailnet onderhouden we intensief contact met de buurafdelingen en de landelijke Rover-organisatie. Ook nemen we deel aan het overleg, dat de NS-regio met de Rover-afdelingen in hun gebied organiseert.

Over de treinen op de Valleilijn en de busdiensten op de Veluwe overleggen we samen met de overige Gelderse afdelingen in het ROCOV-Gelderland. In dit overleg advise­ren we samen met andere gebruikersorganisaties aan de provincie en de vervoerderbedrij­ven. Hetzelfde doen we in het ROCOV-Utrecht over de stadsdienst Amersfoort en de regio­nale buslijnen naar de provincie Utrecht.

In deze ROCOVs onderhouden we goede contacten met bijv. organisaties van ouderen, ge­han­di­cap­ten en studenten. We maken graag gebruik van hun deskundigheid op specifieke ter­rei­nen. Uiteraard werken we ook intensief en hartelijk samen met de naburige Rover-af­de­lin­gen. Dat kan ook niet anders voor een afdeling midden in Nederland, die direct grenst aan de Regio Utrecht, Noord-Holland (Gooi), Flevoland, Gelderland Noord en het gebied rond Vee­nen­daal.

Onze afdeling zorgt ervoor steeds in beeld te zijn als gemeentes of provincies beslissingen over het openbaar vervoer nemen.

Contact met Rover-Amersfoort

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • 033-4220450

 • www.rover.nl/amersfoort

 • Utrechtseweg 59
  3818 EA Amersfoort
  (landelijk kantoor)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

 • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
 • 033-4220450
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons