Rover in de Regio

Rover Noord-Holland-Noord

Rover Noord-Holland-Noord behartigt de belangen van OV reizigers in de regio Noord-Holland boven de lijn Castricum-Hoorn. Het gebied omvat ook de stadsdiensten van Alkmaar, Hoorn en Den Helder en het vervoer op Texel. Het bestuur bestaat uit 10 leden.

Binnenkort gaan wij op deze pagina meer nieuws en informatie publiceren.

Nieuws

Meer ruimte in lijn 165 van en naar Egmond aan Zee deze zomer

In deze bus blijkt al enige tijd op mooi weer dagen regelmatig te weinig plaats te zijn. Rover NHN heeft bij Connexxion verbeteringen voorgesteld en deze komen er ook. Vanaf 5 juli tot en met in ieder geval 15 augustus zal er een bus met meer zitplaatsen rijden volgens een routevariant die ook over de boulevard zal rijden.

Strandlijnen vanaf 5 juli

Door de coronamaatregelen was het de bedoeling om de strandlijnen in Noord-Holland Noord deze zomer niet te laten rijden. Het betreft de lijnen 851 Petten-Den-Helder, 866 naar Bergen aan Zee en 868 naar Castricum aan Zee.

We hebben negatief op dit voornemen geadviseerd. De hele zomer zouden Bergen aan Zee en Castricum aan Zee niet per OV bereikbaar zijn. Connexxion en de provincie hebben mede naar aanleiding van ons advies hierover gesproken en zijn tot een oplossing gekomen.

De strandlijnen zullen daardoor deze zomer toch weer gaan rijden. Goed nieuws voor campinggasten en dagjesmensen op weg naar het strand. Kinderen tot en met 11 jaar reizen gratis zolang er vanwege Coronamaatregelen geen Kids Dagkaarten in de bus verkocht kunnen worden vanwege achterin stappen. Als voorin instappen voor reizigers weer mogelijk is, zijn kinderen niet erg veel duurder uit: ze reizen de hele zomer voor 1 euro.

Voor verdere bijzonderheden, vervoerbewijzen en dienstregeling zie de website van Connexxion.  Mocht het gebruik op zomerse dagen toch tegenvallen dan kunnen de strandlijnen weer vervallen. Check dus altijd vooraf de reisplanner!

Onze speerpunten

Onze speerpunten zijn het voorkomen dat er (bus-) lijnen verdwijnen in Noord-Holland-Noord, het verleiden van reizigers tot OV-gebruik en het bekijken wat er goed gaat en wat beter kan bij de bussen van Connexxion.

We willen een visie opstellen over het ideaalbeeld van het OV in NHN. Steeds meer lijnen worden vervangen door buurtbussen en de spoorlijnen zijn volgens NS niet rendabel. Welke kant moet het op? Daar gaan we ons over buigen.

Rocov NH

Enkele bestuursleden van de Rover-afdeling zijn ook vertegenwoordigd in het ROCOV NH. Op de site van het Rocov is nog veel informatie te vinden over het OV in Noord-Holland, waaronder reizigersinformatie. 

Afdelingsvergadering

De afdelingsvergadering van 18 maart om 19:45 uur is helaas geannuleerd. Dit in verband met de maatregelen rond het coronavirus. We zullen hier communiceren wanneer er een nieuwe datum bekend is. 

Contact met Rover Noord-Holland-Noord

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • 033-4220450

 • www.rover.nl/nhn

 • Utrechtseweg 59
  3818 EA Amersfoort
  (landelijk kantoor)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

 • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
 • 033-4220450
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons