Rover in de Regio

Rover-Rotterdam

Rover-afdeling Regio Rotterdam omvat vijftien gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Brielle, Capelle aan de IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan de IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Westvoorne.

Wat doet Rover-Rotterdam

Afdeling regio Rotterdam is actief sinds de oprichting van Rover landelijk in 1971. De huidige bezetting bestaat uit twee personen: Gerard  Lappee en Donny Greven nemen deel aan bijeenkomsten met betrekking tot het openbaar vervoer in Regio Rotterdam.  

Afdeling Regio Rotterdam is actief in het volgen van de ontwikkelingen binnen het openbaar vervoer (RET, Connexxion en NS), neemt deel aan het reizigersplatform OV van de Metropoolregio Rotterdam en Den Haag (METROCOV), onderhoudt contacten met de leden en behartigt de belangen van de ov-reizigers.

De vrijwilligers van de afdeling regio Rotterdam hebben diverse taken. Gerard neemt altijd met een kritische blik deel aan de METROCOV-bijeenkomsten.  Donny vergaart nieuws via het internet en verdiept zich en test de vervoersbedrijven op zorgvuldigheid.

Even voorstellen..

Gerard Lappee

"Ik ben Gerard Lappee, 44 jaar en een fervent fietser en openbaar vervoer-gebruiker. Sinds 1996 woon ik in Rotterdam; nu in hartje stad met Annemiek en onze zoon Thomas.

Ik heb een milieukundige achtergrond, ben actief geweest in de gemeentepolitiek (1998-2006) en heb gewerkt bij de milieudienst Rijnmond. 

Ik neem deel aan het 'platform reizigersbelangen openbaar vervoer' (PROV) van de stadsregio Rotterdam. Wat ik wil bereiken in het PROV? Dat het openbaar vervoer een goede concurrentiepositie krijgt ten opzichte van het autoverkeer. Denk aan: groen licht voor trams en bussen, busbanen in plaats van autobanen en betaald parkeren."

Donny Greven

Ik ben Donny Greven, 24 jaar en woon sinds een aantal jaren in Rotterdam. Sinds kleins af aan liggen mijn interesses bij het openbaar vervoer. Tegenwoordig leg ik de focus steeds meer op dienstregelingzaken en lijnvoering. Ikzelf beschik niet over een auto en doe alles met het openbaar vervoer en/of fiets, wat bijdraagt aan een beter milieu en aan een goede gezondheid.

Mijn idee over het OV is, dat het enerzijds concurrerend moet zijn met de auto op de belangrijkste verbindingen en anderzijds een sociale functie behoudt, ook op het platteland. Snelle lijnen aangevuld met o.a. de fiets spelen een belangrijke rol bij het aanvullend vervoer. Tariefintegratie is een must en de lijnvoering/tarieven/producten moeten zo simpel mogelijk zijn."

Contact met Rover-Rotterdam

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • 033-4220450

 • www.rover.nl/rotterdam

 • Utrechtseweg 59
  3818 EA Amersfoort
  (landelijk kantoor)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

 • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Tijdelijk spoednummer:
  06-57497662

Volg ons