Trainingen

Schrijf je in voor praktische schrijftraining

Mensen die beter willen leren schrijven, kunnen zich nu inschrijven voor de schrijftraining op vrijdag 17 april 2020. Deze datum is onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond het coronavirus. We zullen op deze pagina tijdig communiceren of de training doorgaat.

De training ‘Leer krachtig schrijven voor adviezen, pers & nieuwe media’ duurt een dag. Hij is speciaal voor leden van een ROCOV of reizigersoverleg. En ook voor Rover-leden die effectievere adviezen, (pers)berichten en tweets willen kunnen opstellen.

De nadruk van deze training ligt op de invloed die je kunt uitoefenen als vertegenwoordiger van reizigers. Wat is je boodschap en wie is je doelgroep? We oefenen daar ook mee. Je krijgt veel praktische tips en handige trucs om met minder inspanning meer effect te bereiken.

De training wordt verzorgd door twee ervaren docenten. Marc Maartens is adviseur-publicist en schreef ruim 30 jaar voor vakblad OV-Magazine. Hij heeft een brede kennis van het OV en publiciteit. Marloes Hofstede is coördinator beleid op het hoofdkantoor van Rover. Zij heeft verstand van sociale media. Dankzij deze docenten is deze dag levendig en interactief.

De training is op vrijdag 17 april 2019 in Amersfoort. Deelname kost 250 euro voor ROCOV-leden, inclusief BTW, reiskosten, lunch en consumpties. De meeste ROCOV’s vergoeden deze kosten. Klik hier om u aan te melden. Deze training staat ook open voor mensen die werken bij een adviesbureau, koepelorganisatie, overheid of vervoerbedrijf. Zij betalen 350 euro. Bij deze training krijgt u het ‘Het Mediaboek; hoe kom je in de media’.

Trainingen

Rover zet zich in voor de stem van de reiziger binnen het openbaar vervoer. Een belangrijk middel hiervoor zijn de Rocovs en andere reizigersoverleggen. Rover organiseert ieder jaar trainingen voor Rocov-leden en andere geïnteresseerden in het OV-vakgebied om kennis over het openbaar vervoer te vergroten en adviesvaardigheden te verbeteren.

Rover ontwikkelt de trainingen samen met verschillende experts in hun vakgebied. Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu ondersteunt deze ontwikkeling met een aanmoedigingssubsidie.

De spil van ons opleidingsprogramma is de basistraining, een introductiecursus voor diegenen die nog maar kort in een Rocov zitten of hun kennis daarvan willen opfrissen. Aspecten waar de basistraining kort op in gaat worden verder uitgewerkt in verschillende modules.

De inhoudelijke modules zijn meer gericht op het eigen maken van vervoerskundige onderwerpen zoals dienstregelingen, tarieven, monitoring etc. Daarnaast hebben we trainingen ontwikkeld die meer ingaan op het werk van Rocovs zoals lobbyen, efficiënt vergaderen en omgaan met pers en media. In de trainingen wordt naast theorie ook veel aandacht besteed aan de praktijk.

Tip: Handboek Reizigersinvloed

Rover heeft het Handboek Reizigersinvloed uitgegeven als handreiking voor iedereen die zich inzet voor beter openbaar vervoer. Het Handboek staat boordevol informatie over allerlei aspecten van het openbaar vervoer en geeft inzicht hoe Rocov’s het beleid kunnen beïnvloeden.

Meer informatie en aanmelden

 • Marloes Hofstede

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • 033-4220450

 • Utrechtseweg 59
  3818 EA Amersfoort

Direct aanmelden

Hierbij meld ik mijzelf aan voor de ROCOV-training:
Invalid Input

Persoonlijke gegevens

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Gegevens ROCOV of organisatie

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

 • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Tijdelijk spoednummer:
  06-57497662

Volg ons