Trainingen

Schrijf je in voor de training dienstregeling of de basistraining

Mensen die meer willen leren over dienstregelingen en de verschillende modellen, kunnen zich aanmelden voor onze training op 12 november 2021. Deze training zal gedurende de ochtend worden gegeven in Amersfoort. Aanmelden is noodzakelijk in verband met de geldende coronamaatregelen, en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op, vol=vol!

Op woensdag 8 december verzorgen wij de basistraining reizigersinvloed. In deze training behandelen we de verschillende manieren van invloed uitoefenen op concessies en maken we inzichtelijk hoe reizigersvertegenwoordigers kunnen helpen om het openbaar vervoer te verbeteren. Deze training duurt een gehele dag en zal worden gegeven in Amersfoort (locatie wordt op een later moment bekend gemaakt). Ook voor deze training geldt aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vol=vol.

Trainingen

Rover zet zich in voor de stem van de reiziger binnen het openbaar vervoer. Een belangrijk middel hiervoor zijn de Rocovs en andere reizigersoverleggen. Rover organiseert ieder jaar trainingen voor Rocov-leden en andere geïnteresseerden in het OV-vakgebied om kennis over het openbaar vervoer te vergroten en adviesvaardigheden te verbeteren.

Rover ontwikkelt de trainingen samen met verschillende experts in hun vakgebied. Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu ondersteunt deze ontwikkeling met een aanmoedigingssubsidie.

De spil van ons opleidingsprogramma is de basistraining, een introductiecursus voor diegenen die nog maar kort in een Rocov zitten of hun kennis daarvan willen opfrissen. Aspecten waar de basistraining kort op in gaat worden verder uitgewerkt in verschillende modules.

De inhoudelijke modules zijn meer gericht op het eigen maken van vervoerskundige onderwerpen zoals dienstregelingen, tarieven, monitoring etc. Daarnaast hebben we trainingen ontwikkeld die meer ingaan op het werk van Rocovs zoals lobbyen, efficiënt vergaderen en omgaan met pers en media. In de trainingen wordt naast theorie ook veel aandacht besteed aan de praktijk.

Tip: Handboek Reizigersinvloed

Rover heeft het Handboek Reizigersinvloed uitgegeven als handreiking voor iedereen die zich inzet voor beter openbaar vervoer. Het Handboek staat boordevol informatie over allerlei aspecten van het openbaar vervoer en geeft inzicht hoe Rocov’s het beleid kunnen beïnvloeden.

Meer informatie en aanmelden

 • Marloes Hofstede

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • 033-4220450

 • Utrechtseweg 59
  3818 EA Amersfoort

Direct aanmelden

Hierbij meld ik mijzelf aan voor de ROCOV-training:
Invalid Input

Persoonlijke gegevens

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Gegevens ROCOV of organisatie

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

 • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Tijdelijk spoednummer:
  06-57497662

Volg ons