Skip to main content

Word vrijwilliger

Werk mee voor een beter ov!

Heb je interesse in het openbaar vervoer? Zie je verbeterpunten in jouw regio? Heb je ideeën voor jouw dagelijkse traject van- en naar je werk? Of heb je kennis over specifieke thema’s binnen het openbaar vervoer? In alle gevallen ben je van harte welkom om je talenten voor Rover te gaan inzetten. Rover heeft vrijwilligers als regionale vertegenwoordigers in onze afdelingen en in landelijke expertisegroepen. Daarnaast zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om Rover beter op de kaart te zetten als het gaat om communicatie en media. Kijk hieronder voor een overzicht van de beschikbare vacatures en meld je direct aan.

Doe jij ook mee?

Communicatietalenten

De vrijwilligers van Rover verrichten heel veel werk, maar veel daarvan is voor de buitenwereld niet zichtbaar. Daarom zoeken we vrijwilligers die de uitdaging aandurven om ons werk naar buiten te brengen. Deze communicatietalenten vertalen het werk van onze afdelingen naar publiceerbare teksten. Ook bedenken ze nieuwe manieren om Rover zichtbaar te maken voor de buitenwereld.

Regionale vertegenwoordigers

Rover bestaat uit verschillende afdelingen die de belangen van de reiziger vertegenwoordigen in de regio. De vrijwilligers nemen deel aan overleg met de lokale politiek en vervoerders en bundelen signalen van reizigers uit de regio. Het werken in een afdeling vraagt tijd voor vergaderingen en overleg met vervoerders en politiek. Een netwerk binnen de regionale ov-sector is een pré.

Expertisegroepen

Een laagdrempelige manier van meehelpen aan het werk van Rover zijn de expertisegroepen. Deze groepen werken nauw samen met onze beleidsmedewerkers aan verschillende thema’s. Dit kan variëren van het beoordelen van adviesaanvragen tot het opstellen van een visiedocument. De samenwerking binnen de groep gaat voornamelijk via e-mail, maar zo nu en dan komt een groep bij elkaar om te brainstormen. 

Actiegerichte jongeren

Binnen Rover Jong zijn vrijwilligers actief om het openbaar vervoer voor jongeren te verbeteren. Zij doen dit door ludieke acties uit te voeren waarmee onderwerpen onder de aandacht van reizigers en vervoerders worden gebracht. Ook zijn ze actief binnen de Jonge Klimaatbeweging waarbinnen ze zich inzetten voor duurzame mobiliteit. 

Meer informatie

Meer informatie via Marloes Hofstede (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033-4220465) of meld je direct aan!

Via dit formulier kunt u uzelf direct aanmelden voor één van onze vrijwilligersvacatures
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Persoonlijke gegevens

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input