Skip to main content
De wachtkamer

Wolvega

Wachten en OV, het hoort bij elkaar. Moeten wachten is nooit leuk, maar op de ene plek wel iets fijner dan op de andere.

Editie 3, 2023  |  Hanny Visser

Foto's: Hanny Visser

 

Om in elk geval op tijd te zijn voor een afspraak in Wolvega met degene die mij op zou halen, had ik het zekere voor het onzekere genomen - nooit verkeerd als je met het ov reist - en was een uur eerder vertrokken van station Eindhoven.

Ik was nog nooit in Wolvega geweest en keek dan ook mijn ogen uit naar dit prachtige stationsgebouw, dat uit 1865 bleek te zijn. Er is zelfs heel veel over de cultuur-historische waarde ervan geschreven, merkte ik later.

Maar waar het nu omgaat, is de verrassende wachtruimte! Het was absoluut geen straf om daar een uur te wachten met de gezellige retrostoelen rond een tafel, de dito aankleding van de ruimte, een koffieautomaat, toilet en, last but not least, de bloemenzaak in deze wachtkamer met de gezellige verkoopster! In verband met de grote hitte en het gebrek aan schaduw rondom het stationsgebouw was het die middag heel aangenaam binnen te kunnen zijn.

In de glazen uitbouw aan de perronzijde zie je de planten staan, en de sierlijke bloemen in het prachtige ijzerwerk lijken al vooruit te wijzen naar de bestemming van het gebouw meer dan 150 jaar later.

Wat fijn, dat zoiets óók bestaat in het "wachtkamer-assortiment" van NS.

Ik kan iedereen aanraden: stap eens uit in Wolvega!