Skip to main content

Willem Stegeman

Beroep: rondleider bij Huis Doorn te Doorn, nieuw redactielid De Reiziger

OV-gebruik: “Ik bezit geen auto. Ik kom overal waar ik wezen wil met het OV. Gemiddeld 3 keer per week de reis van mijn woonplaats Spankeren naar Huis Doorn. Collega’s vinden dat vaak toch wel een heel lange reis. Fiets naar station Dieren, intercity naar Arnhem, overstap op IC naar Driebergen-Zeist, daar bus 50 of 56 naar Doorn. Reisduur: 1 uur en 20 minuten. Comfortabel, met een kopje koffie, muziekje en een boek. Met enige regelmaat reis ik per trein naar Berlijn. Met een iets dikker boek.”

Beste OV-ervaring: “De uitvinding van de OV-fiets. In Driebergen-Zeist zelfs een elektrische! Ook ben ik erg ingenomen met de Stationshuiskamer.”

Slechtste OV-ervaring: “Ach, ik vind dat ik niet veel te klagen heb. Ik heb weleens vragen over de logica van de inzet van materieel bij grote evenementen. Dan zie ik soms op emplacementen treinen staan dromen van machinisten, passagiers en conducteurs, terwijl langs de perrons hele korte treintjes staan. Er doet zich weleens een vertraging voor, maar dan troost ik mij met de ANWB-verkeersinformatie over alle files die er staan.”

Wat kan beter: “Communicatie bij calamiteiten. En de handhaving van het rookverbod op het station.”

Rover moet…: “Blijven doen wat ze nu doen. Een vereniging die op vriendelijke, maar ook kritische, vasthoudende en deskundige wijze aan tafel zit bij de belangrijke spelers in het OV.”