Skip to main content

Is het voordelig met Interrail-pas te reizen?

Er zijn Interrail-passen die overal geldig zijn en passen voor 1 land, waarbij de Benelux als 1 land wordt gezien. De Interrail voor de Benelux is niet te koop voor inwoners van de Benelux.

Voor de landenpassen zijn de landen in verschillende prijsniveaus ingedeeld. Ze zijn verkrijgbaar voor 3, 4, 5, 6 en 8 dagen binnen een maand. Prijsvoorbeelden: drie dagen reizen in Duitsland of Groot-Brittannië kost voor volwassenen € 192, drie dagen reizen in Tsjechië of Polen € 59. De passen voor heel Europa zijn er voor volwassenen vanaf € 218. De keuze is 3, 5 of 7 dagen binnen 1 maand, 10 of 15 dagen binnen 2 maanden en daarnaast 15 dagen, 22 dagen, 1, 2 of 3 maanden opeenvolgend. Er bestaan ook passen in de eerste klas; jongeren (t/m 27) en senioren betalen minder. Op een pas voor volwassenen mogen maximaal 2 kinderen t/m 11 jaar gratis meereizen. In het laagseizoen is Interrail soms met korting te koop. Bij de globale passen is de heenreis vanuit en de terugreis naar het land waar men woont inbegrepen. Voor Spanje en Italië zijn er “Premium” landenpassen waarbij reserveringen zijn inbegrepen (3 werkdagen van tevoren via www.interrail.eu). Voor Italië en Griekenland zijn er Plus-versies waarbij veerboten tussen Italië en Griekenland zijn ingebrepen. Er is ook een aparte “Griekse eilanden”-pas met 4 binnenlandse reizen van/naar een van 28 Griekse eilanden en 2 internationale tussen Griekenland en Italië per veerboot. Vanaf 2019 geldt Interrail ook in Litouwen.

Welke toeslagen inbegrepen zijn, hangt af van de individuele vervoerders. Voor hogesnelheidstreinen moet doorgaans worden bijbetaald, maar de ICE is wel inbegrepen. Uitgebreide informatie daarover is te vinden op www.interrail.eu en www.treinreiswinkel.nl.

In veel landen, vooral in Oost-Europa, kan het voordeliger zijn om losse binnenlandse kaartjes te kopen als u niet echt veel reist. Voor sommige landen zijn ook andere rondreiskaarten verkrijgbaar. Houd er ook rekening mee dat niet alle (regionale) vervoerders de Interrail-pas accepteren.

Informatie over Interrail en nachttreinen vindt u bij ‘Is er nog iets veranderd aan de nachttreinen?’

(Laatst bijgewerkt: februari 2019)