Skip to main content

Amsterdam

14
november
2023

Rover-Amsterdam wil betere bereikbaarheid Zeeburgereiland

amsterdam gvb drukke veerpontEr moeten op korte termijn acties komen die bijdragen aan een goede bereikbaarheid van het Zeeburgereiland. Dat schrijft Rover-Amsterdam in een inspraakreactie aan de gemeente. De uitwerking van de huidige plannen is volgens Rover onder de maat en gaat niet snel genoeg.

31
maart
2023

Reactie Rover-Amsterdam op plannen GVB 2024

amsterdam infoEr moet meer openbaar vervoer gaan rijden in Amsterdam in plaats van minder, stelt Rover-Amsterdam. Rover wil dat er in 2024 niet in het OV-net geschrapt wordt in afwachting van de nieuwe concessie die per 2025 ingaat. Ook de Reizigersadviesraad (RAR) heeft een negatief advies op het vervoersplan 2024 van GVB uitgebracht.

24
januari
2023

Concrete OV-maatregelen 30 km per uur nodig

Amsterdam kinkerstraatRover-Amsterdam wil snel concrete plannen om het openbaar vervoer op peil te houden wanneer de maximumsnelheid in de stad wordt verlaagd naar 30 km per uur. De gemeente heeft wel maatregelen toegezegd maar blijft er verder vaag over.

23
september
2022

Rover-Amsterdam wil meer urgentie OV

Walter manifestTijd voor een goede, gefaseerde planning in Amsterdam. Want met alle huidige ambities kunnen we niet eeuwig wachten op grote OV-projecten, schrijft Rover-Amsterdam samen met de Reizigers Adviesraad in een brief aan de Vervoerregio Amsterdam.

24
november
2021

Rover: betere maatregelen voor de reiziger als de metro niet rijdt

Amsterdam Noord metroRover afdeling Amsterdam vraagt in een brief aan de directeur van het GVB, de wethouder verkeer, en aan de directeur van de Vervoerregio Amsterdam om meer voor de reizigers te doen tijdens de vele storingen van de metro in Amsterdam. Ook vraagt Rover om te zorgen dat een toekomstige systeemstoring niet meer het hele netwerk platlegt.

13
oktober
2021

Rover Amsterdam wil uitzondering op 30 km/u voor OV

amsterdam gvbDe gemeente Amsterdam heeft de gevolgen voor het OV van het verlagen van de maximumsnelheid nog niet voldoende overwogen, stelt Rover Amsterdam in een brief aan de gemeente. Rover vreest extra kosten en langere reistijden.

20
mei
2021

Rover-Amsterdam op de bres voor tram Kinkerstraat

Amsterdam kinkerstraat foto tim boricHet ontwerp voor de nieuwe Kinkerstraat moet op de schop. Dat stelt Rover-Amsterdam tegenover de gemeenteraad. Rover wil dat er een nieuw ontwerp komt met aandacht voor het openbaar vervoer. De huidige plannen zouden een flinke verslechtering betekenen voor de tramreiziger. 

03
maart
2021

Rover wil meer aandacht voor OV in Amsterdamse omgevingsvisie

Amsterdam tramstraatTijdige ontsluiting van nieuwe woonwijken en grote knooppunten, een schaalsprong voor OV met daarin de overstap van auto op OV en de belangrijke bus- en tramroutes dienen de status van ‘Plusnet’ te krijgen: het zijn een aantal voorstellen waarmee Rover-Amsterdam de gemeente vraagt voldoende plaats op te nemen voor het OV in de omgevingsvisie.  Essentieel is een uitvoeringsstrategie voor het OV om goede en tijdige bediening van zowel de bestaande stadsdelen als de nieuwe wijken te garanderen. Dit vraagt ook om een regionale aanpak van een samenhangend OV-stelsel.

17
februari
2021

Rover-Amsterdam wil plan GVB voor winterweer

Amsterdam sneeuwEr is een plan nodig om de hinder na winters weer voor de reizigers te verkorten. Hierom vraagt Rover-Amsterdam in een brief aan het GVB. Tram en metro waren in Amsterdam dagen na de sneeuwval nog ontregeld.

11
januari
2021

Rover-Amsterdam waarschuwt voor te vroeg afstoten trams

tramVolle trams en lagere frequenties dreigen als Vervoerregio Amsterdam te snel trams afstoot. Hiervoor waarschuwt Rover-Amsterdam samen met Stadsvervoerbelang in een brief aan het GVB en de Vervoerregio.

05
januari
2021

"Zorg voor goede tramhaltes bij de Dam"

Tram Dam amsterdamZie af van het plan een belangrijke tramhalte achter Paleis op de Dam te verplaatsen. Dat adviseren Rover Amsterdam en Stadsvervoerbelang in een brief aan de gemeente en de Vervoerregio Amsterdam. De organisaties maken zich zorgen om de bereikbaarheid van één van de drukstbezochte plekken van de stad.

23
september
2020

"Stop met opheffen Amsterdamse haltes"

GAmsterdam GVb trams 2emeente Amsterdam probeert reistijden te verbeteren door haltes op te heffen. Dit moet stoppen. De loopafstand naar de halte is óók reistijd, stelt Rover-Amsterdam.

07
september
2020

“Actieplan nodig voor doorstroming tram en bus”

Overhandiging notitie Rover Amsterdam2De doorstroming van bussen en trams in Amsterdam kan een stuk beter, stelt Rover-Amsterdam. De Rover-afdeling vraagt om nieuw beleid in een notitie, die maandag 7 september 2020 aan wethouder Sharon Dijksma is aangeboden.

15
juli
2020

Consumentenorganisaties vragen om masterplan Amsterdams OV

Amsterdam zuidas bouwEr moet meer samenhang komen tussen de verschillende OV-projecten die in regio Amsterdam op de planning staan. Ook moeten er hogere eisen worden gesteld aan de toekomstvastheid van de verschillende plannen. Dat stelt Reizigersvereniging Rover samen met landelijke en regionale consumentenorganisaties in een advies aan regionale overheden en het kabinet.

01
juli
2020

Rover pleit voor meer samenhang Amsterdams en Zaans OV

                Door de verstedelijking van Zaanstad en Amsterdam-Noord in samenhang met elkaar te ontwikkelen, ontstaan er kansen voor een aantrekkelijk, integraal OV-netwerk. Dit schrijft Rover-Amsterdam in een brief aan de gemeente Zaanstad.

[12  >>