Amsterdam

13
oktober
2021

Rover Amsterdam wil uitzondering op 30 km/u voor OV

amsterdam gvbDe gemeente Amsterdam heeft de gevolgen voor het OV van het verlagen van de maximumsnelheid nog niet voldoende overwogen, stelt Rover Amsterdam in een brief aan de gemeente. Rover vreest extra kosten en langere reistijden.

20
mei
2021

Rover-Amsterdam op de bres voor tram Kinkerstraat

Amsterdam kinkerstraat foto tim boricHet ontwerp voor de nieuwe Kinkerstraat moet op de schop. Dat stelt Rover-Amsterdam tegenover de gemeenteraad. Rover wil dat er een nieuw ontwerp komt met aandacht voor het openbaar vervoer. De huidige plannen zouden een flinke verslechtering betekenen voor de tramreiziger. 

03
maart
2021

Rover wil meer aandacht voor OV in Amsterdamse omgevingsvisie

Amsterdam tramstraatTijdige ontsluiting van nieuwe woonwijken en grote knooppunten, een schaalsprong voor OV met daarin de overstap van auto op OV en de belangrijke bus- en tramroutes dienen de status van ‘Plusnet’ te krijgen: het zijn een aantal voorstellen waarmee Rover-Amsterdam de gemeente vraagt voldoende plaats op te nemen voor het OV in de omgevingsvisie.  Essentieel is een uitvoeringsstrategie voor het OV om goede en tijdige bediening van zowel de bestaande stadsdelen als de nieuwe wijken te garanderen. Dit vraagt ook om een regionale aanpak van een samenhangend OV-stelsel.

17
februari
2021

Rover-Amsterdam wil plan GVB voor winterweer

Amsterdam sneeuwEr is een plan nodig om de hinder na winters weer voor de reizigers te verkorten. Hierom vraagt Rover-Amsterdam in een brief aan het GVB. Tram en metro waren in Amsterdam dagen na de sneeuwval nog ontregeld.

11
januari
2021

Rover-Amsterdam waarschuwt voor te vroeg afstoten trams

tramVolle trams en lagere frequenties dreigen als Vervoerregio Amsterdam te snel trams afstoot. Hiervoor waarschuwt Rover-Amsterdam samen met Stadsvervoerbelang in een brief aan het GVB en de Vervoerregio.

05
januari
2021

"Zorg voor goede tramhaltes bij de Dam"

Tram Dam amsterdamZie af van het plan een belangrijke tramhalte achter Paleis op de Dam te verplaatsen. Dat adviseren Rover Amsterdam en Stadsvervoerbelang in een brief aan de gemeente en de Vervoerregio Amsterdam. De organisaties maken zich zorgen om de bereikbaarheid van één van de drukstbezochte plekken van de stad.

23
september
2020

"Stop met opheffen Amsterdamse haltes"

GAmsterdam GVb trams 2emeente Amsterdam probeert reistijden te verbeteren door haltes op te heffen. Dit moet stoppen. De loopafstand naar de halte is óók reistijd, stelt Rover-Amsterdam.

07
september
2020

“Actieplan nodig voor doorstroming tram en bus”

Overhandiging notitie Rover Amsterdam2De doorstroming van bussen en trams in Amsterdam kan een stuk beter, stelt Rover-Amsterdam. De Rover-afdeling vraagt om nieuw beleid in een notitie, die maandag 7 september 2020 aan wethouder Sharon Dijksma is aangeboden.

15
juli
2020

Consumentenorganisaties vragen om masterplan Amsterdams OV

Amsterdam zuidas bouwEr moet meer samenhang komen tussen de verschillende OV-projecten die in regio Amsterdam op de planning staan. Ook moeten er hogere eisen worden gesteld aan de toekomstvastheid van de verschillende plannen. Dat stelt Reizigersvereniging Rover samen met landelijke en regionale consumentenorganisaties in een advies aan regionale overheden en het kabinet.

01
juli
2020

Rover pleit voor meer samenhang Amsterdams en Zaans OV

                Door de verstedelijking van Zaanstad en Amsterdam-Noord in samenhang met elkaar te ontwikkelen, ontstaan er kansen voor een aantrekkelijk, integraal OV-netwerk. Dit schrijft Rover-Amsterdam in een brief aan de gemeente Zaanstad.

01
juni
2020

“Meer ruimte nodig voor doorgaande treinen Amsterdam CS”

Thalys en ns amsterdamEr moet een 10e spoor komen op Amsterdam Centraal, zodat er meer ruimte komt voor doorgaande treinen en minder reizigers in het drukke Amsterdam moeten overstappen. Hiervoor pleit Rover in een zienswijze die is ingediend bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

13
april
2020

Afdelingsledenvergadering 21 april 2020 uitgesteld

De geplande afdelingsledenvergadering van 21 april 2020 is uitgesteld tot nader order.

06
maart
2020

Thema-avond autoluw Amsterdam

amsterdam trams2Amsterdam moet autoluw worden, als het aan wethouder Dijksma ligt. Maar hoe pakken we dat aan? En hoe zorgen we dat het openbaar vervoer het toenemend aantal reizigers aankan? Ga in gesprek met Rover-Amsterdam tijdens de ledenvergadering op dinsdagavond 21 april.

06
maart
2020

Praat mee over doorstroming OV in Amsterdam

Amsterdam fileWat kan er beter aan de doorstroming van het openbaar vervoer in Amsterdam? Wat kan Rover doen om te zorgen dat de reizigersgroei door woningbouw en klimaatplannen op een goede manier door het OV wordt opgevangen? Rover regio Amsterdam nodigt reizigers uit om mee te denken tijdens een bijeenkomst op dinsdagavond 10 maart.

28
oktober
2019

Manifest Autoluw Amsterdam

Amsterdam sloterdijk fiets trein metroEen autoluwe stad zorgt voor goede bereikbaarheid en leefbaarheid. Zo schrijft Rover-Amsterdam samen met een aantal organisaties, waaronder de Fietsersbond en MENSenSTRAAT. De organisaties bieden wethouder Dijksma een manifest met uitwerking aan vol handvaten voor de autoluwe stad.

[12  >>  

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

 • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Tijdelijk spoednummer:
  06-57497662

Volg ons