Amsterdam

11
januari
2021

Rover-Amsterdam waarschuwt voor te vroeg afstoten trams

tramVolle trams en lagere frequenties dreigen als Vervoerregio Amsterdam te snel trams afstoot. Hiervoor waarschuwt Rover-Amsterdam samen met Stadsvervoerbelang in een brief aan het GVB en de Vervoerregio.

05
januari
2021

"Zorg voor goede tramhaltes bij de Dam"

Tram Dam amsterdamZie af van het plan een belangrijke tramhalte achter Paleis op de Dam te verplaatsen. Dat adviseren Rover Amsterdam en Stadsvervoerbelang in een brief aan de gemeente en de Vervoerregio Amsterdam. De organisaties maken zich zorgen om de bereikbaarheid van één van de drukstbezochte plekken van de stad.

23
september
2020

"Stop met opheffen Amsterdamse haltes"

GAmsterdam GVb trams 2emeente Amsterdam probeert reistijden te verbeteren door haltes op te heffen. Dit moet stoppen. De loopafstand naar de halte is óók reistijd, stelt Rover-Amsterdam.

07
september
2020

“Actieplan nodig voor doorstroming tram en bus”

Overhandiging notitie Rover Amsterdam2De doorstroming van bussen en trams in Amsterdam kan een stuk beter, stelt Rover-Amsterdam. De Rover-afdeling vraagt om nieuw beleid in een notitie, die maandag 7 september 2020 aan wethouder Sharon Dijksma is aangeboden.

15
juli
2020

Consumentenorganisaties vragen om masterplan Amsterdams OV

Amsterdam zuidas bouwEr moet meer samenhang komen tussen de verschillende OV-projecten die in regio Amsterdam op de planning staan. Ook moeten er hogere eisen worden gesteld aan de toekomstvastheid van de verschillende plannen. Dat stelt Reizigersvereniging Rover samen met landelijke en regionale consumentenorganisaties in een advies aan regionale overheden en het kabinet.

01
juli
2020

Rover pleit voor meer samenhang Amsterdams en Zaans OV

                Door de verstedelijking van Zaanstad en Amsterdam-Noord in samenhang met elkaar te ontwikkelen, ontstaan er kansen voor een aantrekkelijk, integraal OV-netwerk. Dit schrijft Rover-Amsterdam in een brief aan de gemeente Zaanstad.

01
juni
2020

“Meer ruimte nodig voor doorgaande treinen Amsterdam CS”

Thalys en ns amsterdamEr moet een 10e spoor komen op Amsterdam Centraal, zodat er meer ruimte komt voor doorgaande treinen en minder reizigers in het drukke Amsterdam moeten overstappen. Hiervoor pleit Rover in een zienswijze die is ingediend bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

13
april
2020

Afdelingsledenvergadering 21 april 2020 uitgesteld

De geplande afdelingsledenvergadering van 21 april 2020 is uitgesteld tot nader order.

06
maart
2020

Thema-avond autoluw Amsterdam

amsterdam trams2Amsterdam moet autoluw worden, als het aan wethouder Dijksma ligt. Maar hoe pakken we dat aan? En hoe zorgen we dat het openbaar vervoer het toenemend aantal reizigers aankan? Ga in gesprek met Rover-Amsterdam tijdens de ledenvergadering op dinsdagavond 21 april.

06
maart
2020

Praat mee over doorstroming OV in Amsterdam

Amsterdam fileWat kan er beter aan de doorstroming van het openbaar vervoer in Amsterdam? Wat kan Rover doen om te zorgen dat de reizigersgroei door woningbouw en klimaatplannen op een goede manier door het OV wordt opgevangen? Rover regio Amsterdam nodigt reizigers uit om mee te denken tijdens een bijeenkomst op dinsdagavond 10 maart.

28
oktober
2019

Manifest Autoluw Amsterdam

Amsterdam sloterdijk fiets trein metroEen autoluwe stad zorgt voor goede bereikbaarheid en leefbaarheid. Zo schrijft Rover-Amsterdam samen met een aantal organisaties, waaronder de Fietsersbond en MENSenSTRAAT. De organisaties bieden wethouder Dijksma een manifest met uitwerking aan vol handvaten voor de autoluwe stad.

02
augustus
2019

Rover-Amsterdam vraagt om ambitieus vervoerplan

thumb Amsterdam1Vervoerregio Amsterdam moet meer eisen stellen aan de vervoerder die vanaf 2021 in regio Zaanstreek-Waterland de bussen gaat verzorgen. Dat schrijft Rover-Amsterdam in een brief aan de Vervoerregio.

05
juli
2019

De lusten en lasten van de Noord/Zuidlijn

thumb Amsterdam3De Noord/Zuidlijn verovert langzamerhand zijn plek in het openbaar vervoer van Amsterdam. Veroveringen kennen vaak winnaars en verliezers. 

01
oktober
2018

Veranderingen in het lijnennet van Amsterdam

thumb amsterdam7Op 23 juli 2018 was het zo ver, en maakten de reizigers in Amsterdam kennis met de nieuwe metrolijn 52 oftewel de Noord/Zuidlijn, en met de veranderingen die dat met zich meebracht.

06
juni
2018

Afscheid nemen van haltes en routes

thumb amsterdam11Ondanks de positieve inzet en het coöperatief overleg van Rover Regio Amsterdam in de RAR met de drie vervoersbedrijven, zijn er door onverwachte en onverklaarbare redenen en besluiten (onduidelijk is wie daarvoor verantwoordelijk is) in het afgelopen jaar diverse opgeheven haltes te betreuren, zoals de halte Munt, halte Overtoomse Sluis, en de haltes Postjesweg, van Kinsbergenstraat en de halte Jan Evertsenstraat.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

 • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
 • 033-4220450
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons