Skip to main content
Rover in de Regio

Rover-Drechtsteden

De Rover-afdeling Drechtsteden is actief in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en Gorinchem en het gebied ten zuiden van de Lek tussen die steden. Grote omliggende regio’s zijn Rotterdam, Noord-Brabant en Utrecht.

Wat doet Rover-Drechtsteden

De afdeling werkt intensief samen met de andere afdelingen in Zuid-Holland en Utrecht. We nemen daarnaast deel in het RODAG (de naam van Rocov in Drechtsteden-Gorinchem).

De rol van Dordrecht als intercitystad is nogal beperkt sinds de verbinding Den Haag – Eindhoven buiten ‘Dordt’ omrijdt. Breda (buiten de spits) en Tilburg zijn alleen nog per sprinter bereikbaar, voor Eindhoven moet altijd worden overgestapt. In de richting van de Randstad is er de wens de Merwede-Lingelijn naar Rotterdam door te voeren. Of dat ooit lukt is afwachten, voor de komende jaren lijkt dit niet realistisch.

De nieuwe concessie in het regionale OV is niet vlot van start gegaan. We hopen met Qbuzz ondanks onze kritiek een goede relatie op te bouwen.

Interessant is de lopende aanbesteding van de Waterbus. Hoewel wettelijk niet verplicht betrekt de provincie het consumentenoverleg alsof het ‘normaal’ OV is.

Doe mee

De afdeling Drechtsteden zoekt dringend versterking en wordt sinds begin dit jaar ook inhoudelijk ondersteund door de landelijke organisatie. Wilt u met ons een Rover-team opbouwen? Hoeveel tijd dat kost bepaalt u zelf. Veel contact en onderling overleg gaat via e-mail, soms zal er worden vergaderd. Heeft u ideeën over het OV in uw eigen stad, wijk, dorp of over de treinverbindingen? Neem gerust contact met ons op.

Contact met Rover-Drechtsteden

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • 033-4220450

  • www.rover.nl/drechtsteden

  • Utrechtseweg 59
    3818 EA Amersfoort
    (landelijk kantoor)