Skip to main content
Rover in de Regio

Rover-HWGO

Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee

De afdeling Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee is actief op deze Zuid-Hollandse eilanden, die geen deel uitmaken van de Rotterdamse metropoolregio.

Wat doet Rover-afdeling Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee

Op de eilanden stopt geen trein. Het meeste OV is gericht op Rotterdam, in mindere mate op Dordrecht of Zeeland. Zelfs de snelste verbinding met Breda loopt via Rotterdam Centraal!

De busverbindingen tussen de eilanden onderling zijn karig. De afdeling ziet daar graag verbetering in en zou Oud-Beijerland ook graag rechtstreeks met het station in Barendrecht verbonden zien.

We werken goed samen met de andere Rover-afdelingen in Zuid-Holland en Zeeland. De afdeling levert een grote bijdrage aan het regionale Rocov ‘Reizigersoverleg HWGO'. De contacten met de provincie en vervoerder Connexxion zijn prima, ook de kritische houding van Rover wordt daarbij gewaardeerd.

Doe mee

De afdeling HWGO zoekt vooral op Goeree-Overflakkee nog versterking zodat de inhoudelijke ondersteuning door de landelijke organisatie kan worden afgebouwd. Hoeveel tijd dat kost bepaalt u zelf. Veel contact en onderling overleg gaat via e-mail, soms zal er worden vergaderd. Heeft u ideeën over het OV in uw eigen stad, wijk, dorp of over de treinverbindingen? Neem gerust contact met ons op.

Contact met Rover-HWGO

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • 033-4220450

  • www.rover.nl/hwgo

  • Utrechtseweg 59
    3818 EA Amersfoort
    (landelijk kantoor)