Skip to main content
Rover in de Regio

Rover 't Gooi

De Rover-afdeling ’t Gooi is actief in die regio en in de Vechtstreek. Het is een relatief klein gebied midden in het land, omsloten door Amsterdam, Utrecht, Baarn en Almere.

Wat doet Rover 't Gooi

De spoorlijn Hilversum – Weesp is de ene hoofdader in het OV, de andere is R-Netbus 320 (project “HOV-Gooi": A'dam - Hilversum via Huizen). Rover houdt de aandacht echter ook gericht op de ontsluiting van steden, wijken en dorpen. Het lijnenstelsel blijft ongewijzigd totdat rond 2022 HOV-320 geheel in gebruik kan worden genomen.

De verbindingen van ’t Gooi met de regio’s rondom zijn niet allemaal geweldig. Met name richting Utrecht (De Uithof) en Almere kunnen een stuk worden verbeterd (om over de uurdienst over de ‘N201-route' Hilversum – Mijdrecht – Uithoorn maar te zwijgen. We volgen samen met de afdeling Utrecht de ontwikkelingen in dit gebied met interesse.)

De opening van de Hanzelijn in 2012 maakte Zwolle en Noord-Nederland vanuit Hilversum alleen nog met een overstap bereikbaar. Op dit moment wordt ook gepraat over de route van de Berlijntrein, waardoor die ook niet meer in Hilversum zou stoppen. Rover-’t Gooi volgt dit samen met andere afdelingen langs de Twentelijn.

In regionaal verband willen we ook verbeteringen op de Gooilijn. Ten oosten van Weesp dreigen we onder te gaan in alle aandacht voor de verbinding Schiphol – Almere. Na 20.00 uur rijden er nu al nog maar 2 sprinters per uur naar Hilversum, waarbij dan voor Utrecht altijd moet worden overgestapt. Rover vindt dit te weinig voor een verbinding door de Randstad (die ook nog eens hoofdader in het regionale OV moet zijn).

Gelukkig hoeven we het allemaal niet alleen te doen. Behalve met de andere Rover-afdelingen  werken we ook goed samen met de andere organisaties in het Noord-Hollandse ROCOV. Over de gemeente Weesp (die met Amsterdam zal fuseren) bouwen we aan goede contacten met de afdeling Regio Amsterdam.

Aandachtspunten genoeg om het OV aantrekkelijk te maken voor nieuwe klanten en het ook bruikbaar en bereikbaar te houden voor wie van het OV afhankelijk is.

Doe mee

De afdeling ’t Gooi zoekt dringend versterking en wordt sinds een paar jaar ook inhoudelijk ondersteund door de landelijke organisatie. Wilt u met ons een Goois Rover-team opbouwen? Hoeveel tijd dat kost bepaalt u zelf. Veel contact en onderling overleg gaat via e-mail, soms zal er worden vergaderd. Heeft u ideeën over het OV in uw eigen stad, wijk, dorp of over de treinverbindingen? Neem gerust contact met ons op.

Contact met Rover 't Gooi

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • 033-4220450

  • www.rover.nl/hetgooi

  • Utrechtseweg 59
    3818 EA Amersfoort
    (landelijk kantoor)