06
februari
2017

Advies over vervoersplannen 2018

Eindpunt metrolijn E in Den Haag CentraalRover-Den Haag heeft, zelfstandig en in METROCOV-vervand, een advies uitgebracht over de vervoersplannen van 2018 in Haaglanden. Over het algemeen is de Rover-afdeling positief over de vervoersplannen, maar waarschuwt wel voor verkapte bezuinigingen.

Positief is Rover-Den Haag onder meer over de plannen van HTM om extra ritten in te zetten tijdens piekmomente en in de zomer een half uur langer door te rijden vanuit Scheveningen. Kritisch is de Rover-afdeling over de voorgenomen frequentieverlaging van tram 19 naar Delft.

Verder adviseert Rover rekening te houden met bevolkingstoename en de stedenbouwkundige invulling van stadsdelen (zoals de Binckhorst, Scheveningen Haven/Norfolk, het centrum en de Internationale Zone). “Gezien de vergrijzing menen wij dat in de nabije toekomst de bevolkingssamenstelling wijzigt en dat er naar verwachting meer ouderen komen die van het OV gebruik zullen maken. Deze ontwikkeling is ook van invloed op de mobiliteit en de vraag naar OV, die zal toe nemen. Wij vinden dat in de Vervoersplannen 2018 hierop zou moeten worden geanticipeerd”, schrijft Rover-Den Haag.

Categories: Rover-Den Haag

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons