08
februari
2017

“Beperk buitendienststelling tram 16”

HTM tram op ScheveningsewegRover-Den Haag keurt het dat tram 16 opnieuw 6 maanden lang zal worden omgeleid. De Rover-afdeling vraagt de gemeente in een brief om de werkzaamheden te spreiden en de tram zo veel mogelijk te laten rijden.

Tram 16 is voor het Statenkwartier een veel geplaagde lijn. Vanwege de bouw van de parkeergarage onder het Tournooiveld, de herinrichting van de Lange Vijverberg en de vervanging van de tramsporen op deze route is het tramverkeer al vanaf begin juli 2015 gestremd. Als gevolg van deze omleidingen heeft tram 16 aan reizigersverlies te lijden. Het einde van de stremmingen is net in zicht en nu dreigt de tramlijn het opnieuw 6 maanden lang te moeten ontgelden wegens aanleg van de calamiteitenroute Prinsegracht – Buitenhof.

“De mogelijk op hand zijnde nieuwe omleiding heeft desastreuse gevolgen voor de bezetting van deze tramlijn”, schrijft Rover-Den Haag. De Rover-afdeling vraagt de gemeente er op toe te zien dat de werkzaamheden zodanig worden gefaseerd dat de eventuele buitendienststelling van lijn 16 zo kort mogelijk gaat duren. Anders moet een deel van de lijn vervangen worden door een pendelbuslijn, stelt Rover.

Categories: Rover-Den Haag

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons