08
februari
2017

“Beperk buitendienststelling tram 16”

HTM tram op ScheveningsewegRover-Den Haag keurt het dat tram 16 opnieuw 6 maanden lang zal worden omgeleid. De Rover-afdeling vraagt de gemeente in een brief om de werkzaamheden te spreiden en de tram zo veel mogelijk te laten rijden.

Tram 16 is voor het Statenkwartier een veel geplaagde lijn. Vanwege de bouw van de parkeergarage onder het Tournooiveld, de herinrichting van de Lange Vijverberg en de vervanging van de tramsporen op deze route is het tramverkeer al vanaf begin juli 2015 gestremd. Als gevolg van deze omleidingen heeft tram 16 aan reizigersverlies te lijden. Het einde van de stremmingen is net in zicht en nu dreigt de tramlijn het opnieuw 6 maanden lang te moeten ontgelden wegens aanleg van de calamiteitenroute Prinsegracht – Buitenhof.

“De mogelijk op hand zijnde nieuwe omleiding heeft desastreuse gevolgen voor de bezetting van deze tramlijn”, schrijft Rover-Den Haag. De Rover-afdeling vraagt de gemeente er op toe te zien dat de werkzaamheden zodanig worden gefaseerd dat de eventuele buitendienststelling van lijn 16 zo kort mogelijk gaat duren. Anders moet een deel van de lijn vervangen worden door een pendelbuslijn, stelt Rover.

Categories: Rover-Den Haag

Reacties (2)

 • Den Haag

  Den Haag

  06 februari 2018 op 17:00 |
  Sorry voor de laat antwoord, de reactie was aan onze aandacht ontsnapt.
  Een zeer terecht punt om een Omleidingsroute voor tram 16 via de smalle Laan van Meerdervoort aan te kaarten. Echter vanwege de aanleg van een fietspad in de richting van Kijkduin is de rijbaan nog smaller geworden. Rover heeft als wens een omleidingsroute van tram 16 via de Carnegielaan (achterlangs het Vredespaleis) en deze aansluiten op de sporen van tram 1 bij het Vredespaleis.
  Dank je voor je voorstel.

  antwoord

 • V. Bax

  V. Bax

  06 oktober 2017 op 08:30 |
  Is het een idee om rails te laten leggen in het snalle deel van de Laan van Meerdervoort? Ook de problemen rond lijn 1 (verzakte rails) kunnen zo wat flexibeler worden ondersteund.
  Lijn 17 was destijds ook maanden uit de running ket de herbouw van de Veenkade.

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen