28
december
2016

“Maximaal 5 maanden overlast herinrichting Den Haag HS”

Randstadrail in Den HaagRover-Den Haag vraagt HTM in een advies om de overlast rond de herinrichting van station Den Haag HS te beperken tot maximaal vijf maanden. Daartoe moet in de aanbestedingsprocedure een bonus- en malussanctie op worden genomen om een kortere periode dan vijf maanden positief en overschrijding van vijf maanden negatief te sanctioneren.

De tramsporen en -perrons op het Stationsplein moeten worden aangepast aan de nieuwe brede stadstrams. De herinrichting van het Stationsplein is één van de laatste werken die in het kader van de eerste fase van Netwerk RandstadRail wordt aangepakt. De werkzaamheden waarmee in de zomer van 2017 wordt begonnen.

Rover-Den Haag heeft een aantal omleidingsmogelijkheden voor de trams onder de loep genomen. De Rover-afdeling ziet het meest in de variant 2 waarbij alleen sprake is van een koppeling van de tramlijnen 11 en 15 (Leeghwaterplein) en van optimaal tramverkeer (1, 9, 12, 16 en 17) via de omleidingsroute naar het centrum e.v. In deze variant worden de reizigers het meest binnen de beperkingen van de omleidingen tegemoet gekomen.

Lees hier het complete advies.

Categories: Rover-Den Haag

Reacties (1)

 • hans hoogvorst

  hans hoogvorst

  29 augustus 2017 op 15:13 |
  Beste Graag even aandacht voor de volgende twee punten
  1. Bij de verbouwing van HS en de herinrichting van het voorliggende stationsplein is een onhoudbare situatie ontstaan voor fietsers en voetgangers. deze moeten zich door een 1 meter breed pad worstelen tussen de winkels en een schutting. Dit leids tot files en irritaties . Naar verluidt heeft dit al geleid tot een vechtpartij. Tot overmaat van ramp zetten de winkels ook nog eens hun reclameborden op de doorgang. Wie er wat aan wil doen wordt van het kastje naar de muur gestuurd, NS-HTM-Gemeente-Politie en terug. Graag aktie hierop.
  Tweede punt is het gebrek aan samenwerking tussen NS en HTM/Randstad rail. Worden reizigers vanaf CS bij storingen tussen Rotterdam CS en Den Haag CS geadviseerd te reizen via Gouda, terwijl er een snelle randstadrailverbinding tussen beide stations is, maakt de NS omroeper het vanochtend wel heel bont. Door een wisselstoring bij HS reden er geen stoptreinen. Reizigers naar HS, Moerwijk en Rijswijk werd geadviseerd met de intercity naar Rotterdam te gaan en vandaar met de sprinter naar eerder genoemde stations, alsof er geen (veel snellere) tramverbindingen zijn.
  Ik hoop dat ROVER hier iets aan kan doen
  vr groet
  Hans Hoogvorst

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen