28
december
2016

“Maximaal 5 maanden overlast herinrichting Den Haag HS”

Randstadrail in Den HaagRover-Den Haag vraagt HTM in een advies om de overlast rond de herinrichting van station Den Haag HS te beperken tot maximaal vijf maanden. Daartoe moet in de aanbestedingsprocedure een bonus- en malussanctie op worden genomen om een kortere periode dan vijf maanden positief en overschrijding van vijf maanden negatief te sanctioneren.

De tramsporen en -perrons op het Stationsplein moeten worden aangepast aan de nieuwe brede stadstrams. De herinrichting van het Stationsplein is één van de laatste werken die in het kader van de eerste fase van Netwerk RandstadRail wordt aangepakt. De werkzaamheden waarmee in de zomer van 2017 wordt begonnen.

Rover-Den Haag heeft een aantal omleidingsmogelijkheden voor de trams onder de loep genomen. De Rover-afdeling ziet het meest in de variant 2 waarbij alleen sprake is van een koppeling van de tramlijnen 11 en 15 (Leeghwaterplein) en van optimaal tramverkeer (1, 9, 12, 16 en 17) via de omleidingsroute naar het centrum e.v. In deze variant worden de reizigers het meest binnen de beperkingen van de omleidingen tegemoet gekomen.

Lees hier het complete advies.

Categories: Rover-Den Haag

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons