11
november
2016

Rover wil OV op de agenda van De Kern Bijzonder

Tram en RandstadrailRover-Den Haag heeft met interesse kennis genomen van de Agenda De Kern Bijzonder maar maakt zich zorgen over de doorstroming van het OV in de plannen van de wethouder. Dit schrijft de Rover-afdeling in een brief aan wethouder Revis.

De Agenda De Kern Bijzonder richt zich op het verbeteren van het woon- en verblijfsklimaat in de binnenstad en het brengen van meer samenhang in de route van het historische deel van de binnenstad.

Rover-Den Haag verzoekt om bij de herinrichting van de binnenstad de nodige aandacht te besteden aan de noodzakelijke doorstroming van het tram- en busverkeer op de route Spui – Hofweg – Buitenhof. Rover stelt voor om de tram- en busbaan voor medeweggebruikers, voorop de voetgangers, herkenbaar te markeren en om de onderbouw zodanig deugdelijk te doen uitvoeren dat rijbaanvervorming door bussen, zoals nu op het Spui en de Hofweg, doeltreffend vermeden kan worden.

Verder verzoekt de Rover-afdeling om de opdrachtgever van het OV in deze Metropoolregio, de MRDH, en de vervoerder HTM en HTM/Buzz bij de uitwerking van de plannen te betrekken. Als belangenbehartiger van de reizigers van het OV stelt Rover het tevens op prijs om zelf hierbij betrokken te worden.

Categories: Rover-Den Haag

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons