26
maart
2016

“Verleng tram 11 naar Voorburg”

Tram en RandstadrailTram 11 kan het beste via de Binckhorst worden verlengd naar station Voorburg, adviseert Rover-Den Haag in een brief aan de gemeente Den Haag. Doordat de exploitatie van bus 26 hiermee kan worden beëindigd, moeten dit financieel uitvoerbaar zijn.

Rover-Den Haag wil de regiokwaliteit van tram 11 verhogen door deze vanaf station Hollands Spoor via de Binckhorst naar station Voorburg te verlengen. Daarnaast ziet de Rover-afdeling graag een rechtstreekse tramverbinding vanaf een P+R locatie aan de rand van de stad bij de uitvalswegen A4, A12 en A13 met de Scheveningse Boulevard en het Strand. Daartoe kan een P+R-locatie aan de Binckhorstlaan aangelegd worden voor de verlengde Strandexpres tram 11.

Rover-Den Haag adviseert de gemeente om vooral niet om mobiliteit te bezuinigen. “Het financieel meerjarenbeeld van de MRDH laat een daling zien van de beschikbare middelen. Een dergelijk beeld verhoudt zich volgens Rover geenszins met de investeringen die nodig zijn om de kwaliteit van het OV in deze Metropoolregio te verbeteren”, stelt de Rover-afdeling.

Categories: Rover-Den Haag

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons