29
juni
2016

“Vier treinen per dag naar Brussel is onvoldoende!”

benelux HSRover-afdeling Den Haag vindt vier rechtstreekse treinen naar Antwerpen en Brussel onvoldoende. Zo schrijft de afdeling in een brief aan de Staatsecretaris. De afdeling neemt hiermee een ander standpunt in dan de landelijke tak van Rover, die het overslaan van Den Haag als beste optie voor de meeste reizigers ziet.

Door inpassingsmoeilijkheden in het dienstregelingsontwerp zorgt de IC Brussel, de ‘Beneluxtrein’, voor een scheve dienstregeling bij diverse sprinters rondom Amsterdam en Hoofddorp. De NS en Rover-landelijk willen de Beneluxtrein daarom verhuizen naar de Hogesnelheidslijn, die ondanks toenmalig protest van Rover niet is aangesloten op Den Haag. Als compromis stelt de Staatsecretaris voor om de Beneluxtrein nog vier keer per dag langs Den Haag te laten rijden.

In het recente verleden heeft de Tweede Kamer een aantal malen uitgesproken dat de Beneluxtrein pas zou mogen verdwijnen als er voor Den Haag (en Breda) een alternatief gerealiseerd zou zijn. Dit alternatief is bekend en in overeenkomsten vastgelegd: een verbinding acht keer per dag Den Haag – Breda – Brussel. Rover-Den Haag wil de politiek houden aan deze belofte.

“Regelmatig is van verschillende kanten, waaronder door het stadsbestuur van Den Haag, in dit kader de noodzaak van een internationale betrouwbare en directe treinverbinding van Den Haag met Brussel aangetoond.”, schrijft Rover-Den Haag aan de Staatsecretaris. De Rover-afdeling vindt het onacceptabel als de stad zijn directe verbinding met Brussel verliest.

Categories: Rover-Den Haag

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons