Skip to main content

Rover-Haarlem e.o.

15
juli
2021

Inbreng Rover krijgt plek in ontwerp Haarlems Stationsplein

Stationsplein HaarlemEen fijne, groene plek met duidelijke looproutes, comfortabele wachtgelegenheid en ruimte voor een tram. Zo ziet Rover-Haarlem het nieuwe Stationsplein voor zich. Na inspraak in de Haarlemse gemeenteraad werd de inbreng van Rover overgenomen in een amendement.

09
november
2020

“Kansen voor tram bij nieuw busstation Haarlem”

haarlem bussen druk 2Ontwerp geen nieuw busstation buiten het centrum van Haarlem, maar kies voor een tramstation waar ook bussen kunnen stoppen. Met dit pleidooi roept Rover-Haarlem de gemeenteraad opnieuw op om na te denken over herintroductie van een tram tussen Haarlem en Amsterdam.

29
maart
2019

Roep om dubbeldekker treinen tijdens werkzaamheden Leiden

thumb 20190329 Haarlem station drukteDe werkzaamheden aan het spoor op en rond Leiden Centraal veroorzaken al een week lang ontwrichtingen in de wijde omgeving. Een fors aantal treindiensten zijn vervallen. Het woon-werkverkeer heeft ernstig te lijden van vertragingen en treinuitval. Menigmaal konden forensen niet worden meegenomen omdat de treinen die wel reden overvol waren. De verbinding Haarlem - Amsterdam is voor veel Haarlemmers van groot belang. Omdat de werkzaamheden volgens de planning nog twee weken voortduren vraagt Rover-Haarlem aan NS extra maatregelen te nemen om de overlast te beperken.

11
oktober
2018

Rover in de bres voor mooi Houtplein

Huidige HoutpleinTempelierstraat en Houtplein in Haarlem gaan op de schop. Er komt een groener en autoluw plein, waarbij (bijna) alle bushaltes bij elkaar komen te staan op het plein. Een goed plan en om de gemeenteraad te overtuigen ondernamen we actie.

15
april
2018

Schaalsprong voor het OV in de Metropoolregio Amsterdam

Spits op Amsterdam CS

Meer asfalt is geen oplossing zegt Rijkswaterstaat, forenzen verstoppen Amsterdam zegt wethouder Litjens. Nodig is een schaalsprong van het Openbaar Vervoer in de Noordelijke randstad door zeven maatregelen. Léon Tebbens van Rover-Haarlem gaf een presentatie tijdens de Provinciale Ledenvergadering van GroenLinks.

18
januari
2018

“OV Noordelijke Randstad dreigt vast te lopen”

Amsterdam tramDe ontwikkeling van het openbaar vervoer netwerk in de Noordelijke Randstad houdt de stijgende vraag niet bij, waarschuwt reizigersvereniging Rover. Rover wil dat er snel een samenhangend plan komt voor het openbaar vervoer in de Metropoolregio Amsterdam. Rover heeft woensdag een notitie met de belangrijkste knelpunten aan de Staatssecretaris aangeboden. 

27
december
2017

Pleidooi voor tram en metro tussen Haarlem en Amsterdam

 

Files op de A9

Rover-Haarlem vraagt de gemeente om ambitie te tonen in de bereikbaarheid van Haarlem: er moeten trams en metro’s naar Amsterdam en Schiphol gaan rijden. Dit stelde de Rover-afdeling tijdens een inspraakavond.

24
januari
2017

Ga maar een paar kilometer lopen - Heemstede doe er iets aan!

busstation met lijn 50 in striemende regen

Rover-afdeling Haarlem en Omstreken is kwaad op Arriva omdat een buslijn nodeloos ver van de route afwijkt. Gedurende zeven maanden krijgen reizigers van lijn 50 te maken met een tijdrovende lange omleiding en met grote loopafstanden naar hun halte in Haarlem, Heemstede of Bennebroek. De Rover-afdeling vraagt gemeente Heemstede om opheldering.

12
mei
2016

Rover-Haarlem: “maak van lijn 2 geen boemeltje!”

thumb haarlem meteorenstraatRover-Haarlem vreest dat de gemeenteraad opnieuw zal kiezen voor 30 km/u op de route van  buslijn 2 tussen Haarlem Noord en het centrum. Beter is de knelpunten aan te pakken door een aantal straten veiliger in te richten,schrijft de Roverafdeling aan de gemeenteraad.

29
april
2015

Snelle buslijn van Haarlem naar Zuidas loopt gevaar

RNet HaarlemDoor de plannen van Rijkswaterstaat om de A10 Zuid door de Amsterdamse Zuid-as te ondertunnelen, zal R-Netlijn 346 vastlopen in de files. Hiervoor vreest Rover-Haarlem. De al jaren succesvolle R-Netlijn is de enige snelle, rechtstreekse verbinding is voor inwoners van Haarlem die werken op de Zuidas. Vandaag (woensdag 22 april) eindigt de inspraak op de plannen van Rijkswaterstaat. Rover-afdeling Haarlem en Omstreken roept de gemeente Haarlem, provincie, Connexxion en de Stadsregio Amsterdam op in actie te komen.

14
januari
2015

Verbeteringen Zandvoortsprinter

Treinen onder stationskap HaarlemDe actie van Rover tegen de trage Zandvoortsprinter heeft succes gehad. Rover wilde met NS op zoek naar een oplossing voor de lange tijd die de sprinter Amsterdam – Zandvoort meerder malen per dag moet wachten op station Haarlem. 

03
december
2014

R-Net goed idee, maar haltes niet zomaar schrappen

r net busRover is heel erg blij met het omzetten van buslijnen naar R-Net in de regio Haarlem. Maar het voortijdig schrappen van haltes is een zeer slecht plan.

25
november
2014

Rover adviseert: geen poortjes op station Haarlem

ovchippalen-haarlemNu bij NS reizen met de OV-chipkaart verplicht is, gaat NS langzaam in heel het land de poortjes op stations sluiten. Dat gaat in overleg met de wethouders, dus lieten we ons standpunt weten aan de wethouder van Haarlem. Want op station Haarlem willen we géén poortjes.

10
september
2014

Eindelijk fijne bankjes Stationsplein Haarlem

houten-zitbanken-stationspleinTreinreizigers kunnen op station Haarlem eindelijk terecht op fijne houten bankjes. Op aandringen van Rover-Haarlem zijn de koude betonnen banken deze week alsnog vervangen.