11
november
2017

Rover-Zoetermeer krijgt veel bijval vanuit de politiek

Presentatie van het lijsttrekkersdebat op donderdag 2 november 2017

Lightrailverbindingen, station Zoetermeer als OV-knooppunt en een koppeling tussen buslijn 170 en Rnet 400. Rover-Zoetermeer heeft veel wensen voor de toekomst van het regionale openbaar vervoer. Tijdens het verkiezingsdebat dat de Rover-afdeling organiseerde, bleek de plaatselijke politiek op hetzelfde spoor te zitten.

                 

Op donderdagavond 2 november verzamelden enkele tientallen belangstellenden zich tijdens het verkiezingsdebat dat Rover-Zoetermeer organiseerde als voorloper op de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Lijsttrekkers van VVD, Groen Links, PvdA, SP, D66, CDA, Lijst Hilbrand Nawijn, Zo Zoetermeer en Directe Democratie Nederland bogen zich over verschillende wensen van Rover-Zoetermeer.

De partijen waren eensgezind en zagen een aantal duidelijke verbeteringen voor het plaatselijk openbaar vervoer voor zich: meer Park & Ride voorzieningen, optimalisering nachtnet naar Den Haag en Leiden, ontsluiting van de wijken Rokkeveen en Noordhove , meer fietsoplaadpunten, extra aandacht voor verkeersveiligheid, aanvullend taxivervoer van en naar het station en zomers vervoer naar Scheveningen.

Rover-Zoetermeer is tevreden met de uitkomst van het debat en wil graag inzetten op een nauwere samenwerking met politieke partijen om het openbaar vervoer naar een (nog) hoger plan te trekken.

Foto: Mark Neijssel, Zoetermeer Actief. www.zoetermeeractief.nl

{jcomments on}

Categories: Rover-Zoetermeer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons