Skip to main content

Rover-Zoetermeer

18
december
2022

De kap van Zoetermeer Mandelabrug is er af. Maar er wordt nog volop gewerkt aan de stabiliteit

Er is de afgelopen week met man en macht gewerkt om voor 1 januari 2023 de kap van de Mandelabrug te ontmantelen. Er is nog veel onduidelijkheid vanuit de reizigers. Dringend onderhoud was nodig, zo bleek uit de verschillende onderzoeken.

05
december
2022

Afsluiting Station Zoetermeer Mandelabrug vanwege veiligheid: Kap Mandelabrug wordt ontmanteld

Sinds vrijdag 2 december 2022 om 20.00 uur is de Nelson Mandelabrug in Zoetermeer afgesloten. Deze beperking is per direct ingesteld uit oogpunt van veiligheid, na uitgebreid onderzoek. Gebruikers van de brug worden omgeleid. De rijksweg A12 die onder de brug door loopt blijft vooralsnog open voor verkeer. De Gemeente Zoetermeer heeft op 4 december op advies van Rijkswaterstaat besloten dat het dak er af gaat.

15
februari
2019

Rover organiseert verkiezingsdebat over mobiliteit in Zuid-Holland

thumb 02 Zoetermeer stationWat doet de Provincie om reizigers door Zuid-Holland mobiel te houden? Rover heeft veertien ambities voor het openbaar vervoer. Praat of luister mee tijdens het verkiezingsdebat met kandidaat statenleden van bijna alle politieke partijen op donderdagavond 21 februari in Rotterdam.

Met de provinciale verkiezingen in zicht is dit een goed moment om te horen hoe de politieke partijen de bereikbaarheid voor Zuid-Holland zien. De acht Rover-afdelingen in Zuid-Holland hebben (kandidaat)politici uitgenodigd om met behulp van stellingen met elkaar en met de toehoorder in gesprek te gaan.

05
januari
2018

“Lightrail dringend nodig voor doorstroming verkeer”

thumb RandstadRail4MoetVerderWethouder Marc Rosier wil meer lightrail om te zorgen voor doorstroming van het verkeer. Ook Rover-Zoetermeer pleit voor meer lightrail en is blij dat dit standpunt gedeeld wordt.

 

 

11
november
2017

Rover-Zoetermeer krijgt veel bijval vanuit de politiek

Presentatie van het lijsttrekkersdebat op donderdag 2 november 2017

Lightrailverbindingen, station Zoetermeer als OV-knooppunt en een koppeling tussen buslijn 170 en Rnet 400. Rover-Zoetermeer heeft veel wensen voor de toekomst van het regionale openbaar vervoer. Tijdens het verkiezingsdebat dat de Rover-afdeling organiseerde, bleek de plaatselijke politiek op hetzelfde spoor te zitten.

24
oktober
2017

Gemeenteraadsverkiezingen: Rover-Zoetermeer organiseert lijsttrekkersdebat

Zoetermeer stationRover-afdeling Zoetermeer organiseert donderdagavond 2 november een lijsttrekkersdebat  in bedrijvencentrum De Unie in Zoetermeer. Met welke standpunten op het gebied van openbaar vervoer doen de diverse partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen? Is Rover het daar mee eens? Wat vindt de reiziger ervan? Debatteer mee! Het thema van de avond is ‘Voorzieningenniveau OV in een groeistad’.

23
augustus
2017

Mega operatie in Zoetermeer: 31 betonleggers geplaatst voor station Lansingerland-Zoetermeer

Zoetermeer betonZoetermeer, Zaterdag 19 augustus 2017 zijn 31 betonnen leggers van 61 meter lengte en 180.000 kg geplaatst over de A12 en is het station Lansingerland - Zoetermeer weer een stapje dichterbij. Bekijk hier beelden van de operatie.

15
juli
2017

Groot nachtelijk transport Bleizo

thumb Liggers brug BleizoZoetermeer - Voor het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer worden de komende weken 31 liggers naar Lansingerland vervoerd. De 61 meter lange liggers, die de basis vormen van een nieuw viaduct over de A12, komen uit een fabriek in Koudekerk aan den Rijn en worden tijdelijk opgeslagen op het opslagterrein aan de Zoetermeerselaan. Verkeer op de N209 en Kruisweg kan tussen 18 juli en 18 augustus 2017 's nachts enige hinder hebben van de transporten.

26
april
2017

Station Bleizo komt in zicht!

Station BleizoNieuwe treinstation en een RandstadRail-halte op viaduct A12.

Maandag 31 oktober 2016 om 16:00 uur precies sloegen Albert Abee, wethouder Lansingerland, Cees de Vries (Regiodirecteur Pro-Rail), Arthur Gleijm (Directeur Vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag) en Marc Rosier (wethouder Zoetermeer) de eerste paal voor de bouw van een nieuwe vervoersknoop nabij Zoetermeer en Lansingerland.

De vervoersknoop verbindt vanaf eind 2018 alle vervoersmodaliteiten bij Zoetermeer en Lansingerland: trein, lightrail, bus, auto en fiets. Maar ook het landschap ten noorden en zuiden van de A12 wordt met een groene laan over het viaduct met elkaar verbonden.

 

 

 

03
november
2016

Station Bleizo komt in zicht!

Station BleizoMaandag 31 oktober 2016 om 16:00 uur precies sloegen Albert Abee, wethouder Lansingerland, Cees de Vries (Regiodirecteur Pro-Rail), Arthur Gleijm (Directeur Vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag) en Marc Rosier (wethouder Zoetermeer) de eerste paal voor de bouw van een nieuwe vervoersknoop nabij Zoetermeer en Lansingerland.

03
november
2014

Buslijn 365 wordt R-netlijn 400

r net jongenBuslijn 365 tussen Leiden en Zoetermeer wordt vanaf eind 2014 R-net-buslijn 400. Dit is de eerste busverbinding in Zuid-Holland waar R-net gaat rijden.