03
november
2016

Station Bleizo komt in zicht!

Station BleizoMaandag 31 oktober 2016 om 16:00 uur precies sloegen Albert Abee, wethouder Lansingerland, Cees de Vries (Regiodirecteur Pro-Rail), Arthur Gleijm (Directeur Vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag) en Marc Rosier (wethouder Zoetermeer) de eerste paal voor de bouw van een nieuwe vervoersknoop nabij Zoetermeer en Lansingerland.

De vervoersknoop verbindt vanaf eind 2018 alle vervoersmodaliteiten bij Zoetermeer en Lansingerland: trein, lightrail, bus, auto en fiets. Maar ook het landschap ten noorden en zuiden van de A12 wordt met een groene laan over het viaduct met elkaar verbonden.

Uw Rover coordinator van de afdeling Zoetermeer en Lansingerland, Ed Boon, was daar bij aanwezig namens de Klankbordgroep Bleizo.

Sinds het onderzoek in 2013 en de overhandiging van de enquête resultaten bij het Zoetermeerse publiek aan toenmalig wethouder Hans Haring (Zoetermeer) en Henk de Paepe (Lansingerland) is het er dan toch van gekomen.

De projectgroep Bleizo heeft ook sinds die tijd een klankbordgroep ingesteld om de wensen van het publiek te behartigen. De klankbordgroep heeft hun adviezen al meerdere malen met vruchtbaar resultaat afgeworpen.

Hieronder een aantal foto's van het slaan van de eerste paal en een foto van de leden van de klankbordgroep.

Wil je meer informatie over het project ga dan naar de website van het vervoersknooppunt.

Categories: Rover-Zoetermeer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons