Skip to main content

Rover-NHN

05
november
2023

Manifest over verschraling OV

Er is een manifest verschenen over de verschraling van het openbaar vervoer in Noord-Holland Noord.

Vind jij ook dat goed openbaar vervoer essentieel is voor de bereikbaarheid?

Teken dan de petitie tegen de verschraling van het OV in Noord-Holland Noord en ondersteun daarmee het manifest. 

18
augustus
2023

Vervallen haltes Teugelaan en Kanaaldijk

Het Rocov Noord-Holland maakt bezwaar tegen het opheffen van bushaltes aan de N9. Het betreft haltes Teugelaan en Kanaaldijk, gelegen langs de N9 in de gemeente Bergen.

 

25
juli
2023

Moeite met bereikbaarheid?

Rover Noord-Holland Noord is op zoek naar reizigers die door (on-) bereikbaarheid niet meer op een volwaardige manier aan het maatschappelijke leven kunnen deelnemen. Dat wordt ook wel vervoersarmoede genoemd.

Ervaar je dat in de praktijk of ken je iemand die dat ervaart, laat het dan weten.

24
augustus
2022

Ledenvergadering 2022 van de ROVER-afdeling Noord-Holland Noord

De ledenvergadering van de ROVER-afdeling Noord-Holland Noord wordt gehouden op 20 september 2022 om 19:30 in Alkmaar-Noord, vlakbij het station.

NS zal een toelichting geven over de ontwikkelingen in onze regio op korte en langere termijn. 

Lees verder voor de uitnodiging

De avond is voor leden en belangstellenden. Graag via e-mail vooraf opgeven als je komt.

mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

15
januari
2022

Buurtbus 407 rijdt weer

buurtbusBuurtbus 407 Heerhugowaard – Langedijk rijdt vanaf 17 januari 2022 weer volgens de gebruikelijke dienstregeling.

De (actuele) dienstregeling is te vinden op de website van Connexxion en op

16
december
2021

Nieuwsbrief Rover-NHN december 2021

Aan de leden van de ROVER-afdeling NHN,

Voor het openbaar vervoer is het een roerig jaar 2021 geweest, vooral door de invloed van corona en de maatregelen die daardoor werden getroffen. Er is geen gelegenheid geweest om op een ledenvergadering verantwoording af te leggen over wat het bestuur van onze afdeling de afgelopen tijd heeft gedaan. Met deze nieuwsbrief willen we u alsnog op de hoogte brengen.

05
juli
2021

Kustbussen gaan weer rijden

kustbusOok deze zomer rijden er weer  drie buslijnen naar en langs de kustplaatsen in Noord-Holland Noord. Naast de lijnen naar Castricum aan Zee (868) en Bergen aan Zee (866), zal ook kustbus 851 Petten – Den Helder rijden. De lijnen starten op 10 of 11 juli en rijden tot en met 21 of 22 augustus, afhankelijk van de betreffende lijn, dus alleen tijdens de schoolvakantie! Meer informatie, waaronder de haltevertrektijden is te vinden via de volgende link

09
mei
2021

NS dienstregeling 2022 - Rover-NHN leverde input

NS treinNS heeft een aantal adviezen ter verbetering van de dienstregeling 2022 overgenomen. De adviezen zijn mede tot stand gekomen door input vanuit Rover Noord-Holland Noord. Het is zondermeer positief te vermelden, dat de input van onze Rover afdeling leidt tot een betere dienstregeling voor de reizigers in Noord-Holland Noord. Helaas zijn niet al onze adviezen overgenomen.

06
mei
2021

Extra ritten op lijn 660 naar Hogeschool Alkmaar

Connexxion bus Omdat er vanaf 10 mei meer onderwijs op locatie wordt aangeboden, is de dienstregeling van lijn 660 aangepast op de lesroosters en zijn er extra ritten in de avond. De avondritten staan voorlopig niet in de on-line reisplanners, maar de aangepaste dienstregeling staat al wel op de website van

22
maart
2021

Buurtbussen gaan weer de weg op

buurtbusDe buurtbussen in Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond rijden vanaf 22 maart weer.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn alle buurtbussen voorzien van kuchschermen, ventilatie-units en actieve luchtfiltering.

Nog niet alle buurtbussen gaan vanaf 22 maart rijden.

Dienstregeling

31
januari
2021

Jaarlijkse prijsverhoging bus minimaal

plaatje prijsverhogingDe jaarlijkse prijsverhoging bij het busvervoer in Noord-Holland is de laagste sinds jaren. De prijsverhogingen bij het busvervoer (ingaande 1 januari) door Connexxion heeft de provincie vastgesteld op slechts 0,91 %. Zo laag is dat al lang niet meer geweest. Het instaptarief is landelijk bepaald op 99 cent (één cent meer dan nu), en de km-prijs in Noord-Holland wordt 15,9 cent. Dat is aanmerkelijk lager dan in naburige regio’s.

09
november
2020

Nachtbussen in Noord-Holland Noord

Van Connexxion kregen wij bericht dat meerdere nachtlijnen op vrijdag en zaterdag vanwege de coronamaatregelen vanaf vrijdag 13 november niet meer rijden. De lijnen zijn praktisch leeg vanwege het sluiten van de horeca.

29
oktober
2020

Voorin instappen in Noord-Holland Noord

Goed nieuws van Connexxion – Vanaf 2 november weer voorin instappen in de bus

De voordeuren gaan weer open!  

In Noord-Holland Noord kun je vanaf 2 november weer voorin de bus instappen. Wel zo prettig voor de reiziger en de chauffeur. Ook kun je dan weer kaartjes bij de chauffeur kopen in plaats van het dure internet E-ticket van 4 Euro.

17
september
2020

Display spoor 1 op traverse Alkmaar

Op veelvuldig verzoek van Rover-NHN is er onlangs een display gekomen op de traverse van het station Alkmaar display sp 1 Alkmaardie wijst op treinen op spoor 1.

27
augustus
2020

‘Buurtbus-taxi’ per 1 september als tijdelijk alternatief voor de buurtbussen

De buurtbussen in Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond kunnen voorlopig nog niet rijden. Eerst moet uit buurtbuslandelijk onderzoek blijken welke voorzieningen in buurtbussen nodig zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom hebben de provincie en Connexxion voor de buurtbusreizigers een tijdelijk alternatief geregeld: de Buurtbus-taxi.

[12  >>