Rover-Limburg

10
mei
2022

RE18 rijdt vanaf 27 mei 2022 weer naar Aachen Hbf

Na                een vijfdaagse buitendienststelling van het station van Heerlen vertrekken vanaf 9 mei 2022 er weer treinen naar Enkhuizen, Sittard, Maastricht en Kerkrade.

Het feit dat er twee maanden geen treinen reden tussen Heerlen en Kerkrade Centrum en tussen Heerlen en Aachen Hbf had, zoals bekend, te maken met de werkzaamheden rond de spoorverdubbeling tussen Heerlen en Landgraaf.

06
mei
2022

Interrailpassen tot en met 10 mei voor de helft van de prijs

De                Europese spoorwegmaatschappijen vieren de 50e verjaardag van de Interrail Pass. Ter gelegenheid hiervan wordt de Interrail Global Pass aangeboden met 50 procent korting van vrijdag 6 mei tot en met 10 mei. Ga eenvoudig op avontuur tegen een tijdelijk lage prijs en begin het reizen over maximaal 11 maanden.

De jubileumkorting betekent dat onbeperkt gereisd kan worden door 33 Europese landen. In totaal zullen 43 spoorwegmaatschappijen en veerbootmaatschappijen deelnemen aan het tijdelijke aanbod, de korting is van toepassing op de Interrail Global Pass van 1, 2 en 3 maanden, die onbeperkte reisdagen bieden binnen de gekozen periode. Deze Interrail Pass kan tot 11 maanden na aankoop worden gebruikt om te reizen.

04
mei
2022

Korte berichten 6

Heerlenbtrhdr van woensdag 4 mei tot en met zondag 8 mei niet bereikbaar met de trein

Er rijden dan bussen tussen Sittard en Heerlen, Heerlen en Valkenburg en Heerlen en Kerkrade Centrum en Heerlen en Aken.

Dit heeft te maken met de spoorverdubbeling tussen Heerlen en Landgraaf en de aanpassingen van de perrons en de sporen op station Heerlen.

30
april
2022

Dienstregeling wijziging Arriva vanaf 8 mei 2022

Arriva                heeft in december 2021 de dienstregeling uitgebreid, omdat de reizigersaantallen weer toenamen.  Op korte termijn verwacht Arriva geen verder herstel van het aantal reizigers, normaal gesproken wordt er in het voorjaar en de zomer minder gebruik gemaakt van de bus. Door hoger ziekteverzuim is het betrouwbaar uitvoeren van de dienstregeling door Arriva lastig. De afgelopen weken zien we dat reizigers steeds vaker te maken krijgen met rituitval als gevolg van personeelskrapte.

28
april
2022

Sneller naar Londen met de Eurostar om te concurreren met het vliegtuig

DeEurostar Eurostar rijdt sinds 1994 van Parijs en Brussel naar Londen, de eerste rit tussen Amsterdam en Londen werd in februari 2018 gemaakt. De Eurostar naar Londen moet sneller gaan rijden omdat de trein een aantrekkelijker alternatief voor het vliegen moet worden. Volgens de consumentenorganisaties kan er tijdwinst geboekt worden door de trein minder lang stil te laten staan op station Brussel-Zuid, waar de trein nu een klein halfuur stilstaat en om deze stilstandtijd te verkorten naar 5 minuten. Veel reizigers stappen in Brussel uit, zodra deze reizigers zijn uitgestapt, zijn er een aantal veiligheidsprocedures nodig, om te voorkomen dat reizigers illegaal naar het Verenigd Koninkrijk reizen.

25
april
2022

Weer vertraging van minimaal een jaar op de Maaslijn?

SpoorbeheerderMINOLTA DIGITAL CAMERA      ProRail kan niet langer uitsluiten dat ook spoorprojecten stevig worden geraakt door de oorlog in Oekraïne. De bouwsector wordt geconfronteerd met een toenemende onzekerheid of materialen tijdig kunnen worden geleverd en tegen welke prijs, hiernaast is ook de beschikbaarheid van personeel een probleem. Een ander punt is de verhoging van de energiekosten. Deze punten hebben invloed op de aanbestedingen en de werkzaamheden.

19
april
2022

Compensatie van NS als treinen niet rijden

Hieronder                beschrijven we het overzicht van de passagiersrechten als treinen uitvallen zoals op zondag 3 april 2022, er zijn twee verschillende regelingen. Hiernaast kan de reiziger ook een beroep doen op de coulance van de NS

09
april
2022

Geen treinen van NS op zondag 3 april 2022

Dethumb volle trein 3 medewerkers van de afdeling Bijsturing konden niet langer inloggen in hun computersysteem. Via de software regelen zij centraal dat er bij een technische storing, ziekmelding of andere calamiteit in de dienstregeling er kan worden bijgestuurd. Het gevolg was dat Bijsturing geen enkel zicht meer op welke trein en welke medewerkers zich waar in Nederland bevonden. Door het centraliseren van de afdeling Bijsturing in 2017 werkt de Bijsturing vanuit Utrecht en niet langer vanuit de regio en de vraag is of de Bijsturing niet beter regionaal geregeld kan worden. Een ander probleem is dat er steeds minder NS personeel op de stations aanwezig is.

31
maart
2022

Al Slapend met de trein naar het buitenland

EenNightjet OBB website paar jaar geleden reed er vrijwel geen enkele slaaptrein meer, de laatste tijd komen er steeds meer treinvervoerders bij die bestemmingen aanbieden die met een slaaptrein bereikt kunnen worden.

Een voorbeeld hiervan is GreenCitytrip dat reizen vanaf 25 mei aanbiedt naar nieuwe bestemmingen in Oostenrijk, Italië, Denemarken en Zweden. Het netwerk van het bedrijf telt nu 15 steden. De steden die opgenomen zijn in het programma van deze treinvervoeder zijn: Bologna, Bolzano, Como, Florence, Göteborg, Innsbruck, Kopenhagen, Linz, Malmö, Milaan, Praag, Salzburg, Venetië, Verona en Wenen.

26
maart
2022

Dagkaartenoverzicht van Arriva in Limburg

Voor                reizigers is het vaak lastig te bepalen hoe de reis het goedkoopst kan worden afgelegd met de OV-chipkaart of met een dagkaart. Hieronder geven we een overzicht van de beschikbare dagkaarten bij Arriva in Limburg.

Het Holland Travel Ticket is een dagkaart voor vrijwel al het Nederlandse openbaar vervoer. Er is een spits- en dal variant.  Het Holland Travel Ticket Off-Peak kost € 44. Hiermee kan van maandag t/m vrijdag gereisd worden tot 6.30 uur, van 9.00 tot 16.00 uur en na 18.30 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag. Met het Holland Travel Ticket dat € 64 kost kan ook in de spitsuren worden gereisd.

20
maart
2022

Spoorverdubbeling Heerlen-Landgraaf op stoom

Om Spoorverdubbeling Heerlen Landgraafeen tweede grensoverschrijdende treindienst tussen Heerlen en Aachen te kunnen te realiseren is het nodig om de spoorinfrastructuur tussen Heerlen en Landgraaf op te waarderen tot dubbelspoor. Daarvoor wordt eerst de huidige spoorlijn verplaatst en daarna komt het tweede spoor erbij.

De provincie Limburg richt zich niet op supersnelle verbindingen naar Europese hoofdsteden, maar juist op frequente verbindingen naar de nabij gelegen stations Aken en Luik waar een overstap op hogesnelheidstreinen en ICE’s naar een groot aantal steden wordt aangeboden en dit is een duurzaam alternatief voor het vliegverkeer.

03
maart
2022

Vanaf aanstaande vrijdag geen treinverkeer tussen Heerlen en Kerkrade/Aachen Hbf

In0001 spoorwerkzaamheden verband met de spoorverdubbeling van het baanvak Heerlen-Landgraaf zullen vanaf  vrijdag 4 maart t/m zondag 8 mei 2022 er geen treinen rijden tussen de stations Heerlen en Kerkrade Centrum en tussen Heerlen en Aachen Hbf. Gedurende de zojuist vermelde periode reizen mensen met de (treinvervangende) bus naar deze en de daartussen gelegen stations.

28
februari
2022

Limburgse spoorverbindingen met België en Duitsland

InStation Hamont de jaren vijftig waren er vanuit Limburg 5 treinverbindingen voor personenvervoer die nu niet meer bestaan. Het gaat over de spoorlijnen Maastricht-Hasselt, Maastricht-Aken, Weert-Hamont, Roermond-Dalheim en Gennep-Wesel. De opheffing van deze lijnen werd veroorzaakt door de opkomst van de personenauto en de autobus in die jaren.

Standpunt

Rover vindt dat Nederland op korte termijn meer treinverbindingen naar Belgie moet krijgen, daarom moeten de werkzaamheden aan de verbinding Hamont-Weert starten omdat er een vierde treinverbinding tussen Nederland en België noodzakelijk is.

Bij de tram Maastricht-Hasselt zien we geen enkele vooruitgang, de vraag is ook of deze tramlijn wordt gerealiseerd. Er is wel een alternatief om de spoorlijn 20 Maastricht-Hasselt die al jaren niet meer in gebruik is voor personenvervoer te reactiveren. De spoorbrug bij Sappi mag dan natuurlijk niet gesloopt worden. Een jaar of 15 geleden werd afgezien van deze spoorverbinding en gekozen voor de tram, omdat de NMBS geen plannen had om in Limburg betere treinverbindingen te realiseren.

17
februari
2022

Valkenburg opnieuw het best gewaardeerde Limburgse station

Een                onderwerp dat elk jaar op deze site de revue passeert is de bekendmaking van de lijst van de meest gewaardeerde stations in Nederland. Kwam deze eer voor 2020 toe aan het station Klimmen-Ransdaal, voor 2021 geldt dit voor Overveen. Dit station is gelegen aan de spoorlijn van Haarlem naar Zandvoort aan Zee en vele mensen uit onze provincie zullen, toen de intercity van Maastricht en Heerlen naar eerder vermelde badplaats nog reed, ongetwijfeld dit station wel herinneren omdat men van hieruit een mooie wandeling door de duinen naar het Noordzeestrand kon maken.

12
februari
2022

Over (inter)nationale treinreizen, slapen en restauratieve voorzieningen in de trein

Omriga1 fietsen met het laatste te beginnen; het kan voorkomen dat in de langeafstandstreinen in en tussen diverse Europese landen het bar- en/of restauratierijtuig vanwege de coronamaatregelen nog gesloten is. Mogelijk dat het bargedeelte in de Thalys en de TGV’s in Frankrijk op den duur zal verdwijnen. Maar wees maar niet bang dat je straks honger of dorst zult lijden; koffie, thee en limonade blijven verkrijgbaar, maar dan via de automaten.

[12 3 4 5  >>  

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

 • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Tijdelijk spoednummer:
  06-57497662

Volg ons